Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 8 návštěvníků)

Cylindr

0.0
Cylindr

Postup

Přemýšlela jsem, co bych mohla udělat z ruliček od toalet.papíru. Jelikož mám na starost výzdobu sestřiny svatby, tak mě napadlo udělat cylindr na boční okýnka ženichova auta. Sice bude mít velký cylindr na kapotě, tedy, pokud ho udělám a tyto malé na okýnkách :o)
Potřebujeme : ruličky - jedna vyjde na dva cylindry, nůžky, černý tvrdý papír, tavící pistoli a mašličku.
Není třeba dávka trpělivosti, jelikož to jde ,celkem, rychle :o)

rozpůlila jsem tedy ruličku na polovinu, dolní okraj jsem od oka - cca 0,5cm nastřihla, aby se pěkně rozprostřel do spodního okraje krempy.

Z černého papíru jsem vystřihla dvě kola, větší, než je rulička, záleží na vás, jak chcete širokou krempu. Bud můžete udělat podle sklenice, nebo kružítkem. Ještě si vystřihněte jedno kolečko stejně velké, jako je rulička, to přijde nahoru. Do jednoho z velkých kol vystřihněte kolečko stejně velké, jako rulička. Pokud se vám podaří vystřihnout kolečko pěkně rovně, odpadá vám stříhání kolečka na vrch klobouku. Záleží na vaší šikovnosti. Pokud používáte místo nůžek odlamovací nůž, půjde vám to.
A ještě pásek, zhruba 5 x 13cm na pokrytí ruličky

Nyní máme připravené všechny komponenty ke složení cylindru. Do vystřižené "díry" vložíme ruličku nenastřihnutým napřed, provlékneme krempou, ale ne nadoraz! Na spodek krempy - díry- kolem dokola dáme lepidlo a teprve po té přilepíme nadoraz nastřihnutou ruličku. necháme chviličku zaschnout a pak z tvrdého papíru obalíme ruličku. Vychází papír delší, než rulička, nechávala jsem tak a nalepila vrchní kolečko. Nakonec přijde přilepit mašle kolem dokola, nebo jiná ozdoba. Pak počítám s tím, že na dno nalepím mašli, která přijde přivřít do okna a po té přilepím druhé dno krempy. Můžete nalepit ihned, pokud nebudete nic vkládat mezi krempu.
Pěkné tvoření , přeji :o)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

MMONIKAA 3. 4. 2015, 9:35
super provedeni (clamp) (clamp) (clamp)
LucKaH25 2. 4. 2015, 22:56
Super nápad, mohu se zeptat z čeho jste udělala ten velký cylind?? (Y)
růžík 9. 9. 2014, 20:42
teda vy jste šikulka, super nápad a originální (Y)
novackova 25. 7. 2014, 20:48
(Y) (Y) (Y) (Y) (F)
renda.b 25. 7. 2014, 6:58
Dobrý nápad.Taky budu připravovat výzdobu na svatbu a teď řeším co ženichovi na svatbu. Chtěla jsem dělat pruh organzy s rúžičkama a mašlí na kapotě a něco mi tam zcházelo těď už vím co tam přidám.Děkuji za nápad (Y)
zabicka66 25. 7. 2014, 21:23
@renda.b Tak to jsem ráda, že jsem pomohla s nápadem :o)
hanstro 23. 7. 2014, 21:42
(clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie