Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

Noční obloha

0.0
Noční obloha

Postup

Návod není můj vlastní, je z knihy Hry pro maminky s dětmi od J. Hanšpachové, ale je velice jednoduchý a děti z něj byly tak nadšené, že mi přijde škoda se něpodělit.
Vezmeme černou čtvrtku, položíme na něco měkkého (já použila složený ručník) a necháme do ní děti udělat něčím ostrým, ale dostatečně širokým, díry - v originálu jsou uvedeny pletací jehlice, ty já nemám, tak jsme použili šroubováky. Pak se čtvrtka stočí do ruličky a nasadí na nějaký zdroj světla (v našem případě na lampičku). Na horní otvor jsem ještě volně položila další čtverec proděravěné čtvrtky - dá se posouvat a tím se mění světýlka na stropě, nebo se dá sundat a svítí "úplněk" :)
Bylo to moc hezké, všichni jsme se sesedli u stolu a hádali jsme, jaké "souhvězdí" vidíme, nechali jsme "dorůstat" a "ubývat" měsíček a nakonec jsme vzali foťák a dělali jsme "duchařské" fotky. Tohle jednoduché minidílko vyvolává záhadnou atmosféru a určitě se s ním dá vymyslet i spousta dalších věcí...

světýlka na stropě vytvářejí různá "souhvězdí", jaký tvar vám připomínají?

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

eneaa 20. 10. 2015, 9:21
moc krásný nápad, děkuji (L), moje vnučky si to asi zamilují, už takhle chodíme do tmavé koupelny se svítícími kamínky ,-) (Y) :-)
ketyredl 3. 3. 2015, 22:09
krásné, (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie