Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 18 návštěvníků)

Domácí křídy

0.0
Domácí křídy

Postup

Bílá sádra + voda + barva,
smíchat, nalít do kelímků(případně do rolí od papírových utěrek nebo toaletního papíru apod., flašek od actimelu a malých pití). Rychle zasychá, vylít hned.
Kilo sádry 18Kč. Je to sice větší balík, ale po smíchání s vodou zmenší sádra velikost, smrskne se. Je lépe koupit 2-3 kg. Stejně jako vodu pije sádra i barvy. Nebojte se dát barvy víc.

Barva: zkoušela jsem
1) potravinářskou. Je na sáčku napsané na 6kg hmoty, ale sádra ji vpila, balíček vystačí jen na málo sádry. Červená barví ruce. Žlutá kreslí hezky, modrá taky dobrý.
2) fialku - dezinfekci z lékárny - je to ta fialová na fotce, kreslí světle fialově, příště jí přidám víc, je hezká
3) tempery - pěkně barví, ale opět sádra je vsakuje, musela jsem vypatlat celou temperku, aby byla barva vidět.
4) doma nás pak napadlo a mám v plánu vyzkoušet tónovací barvu - pigment do pokojové malby.

Barvy lze případně míchat. Koupit žlutou, červenou a modrou. Z modré a žluté je zelená. Z červené a žluté oranžová. A z modré a červené fialová.

Kreslí hezky. Osvědčily se mi více ty křídy, které byly jen vylité na dně asi 1cm. S těmi se kreslí lépe než s velkými, jsou pevnější. Velké trochu drolí a zadržují vlhkost, ale nic hrozného. Kreslí taky.

Hezkou zábavu.

křídová laboratoř - vylitá sádra

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

1kostka 4. 9. 2015, 23:42
Moc pěkný návod (Y) Kdo rád vyrábí výtvarné potřeby, mrkněte jak vyrobit domácí modelínu http://www.i-creative.cz/2014/07/02/domaci-modelina/ , domácí měsíční písek http://www.i-creative.cz/2015/04/28/navod-na-mesicni-pisek-pro-deti/ nebo domácí prstové barvy http://www.i-creative.cz/2015/01/22/navod-na-prstove-barvy/
hankaa3 1. 10. 2015, 20:21
@1kostka Návody vypadají více než dobře, vyzkouším. Koukám co všechno jde doma vyrobit. Jen u těch prstovek budu asi opatrná s červenou ta barví. Nebo zkusím barvu jiného výrobce. Díky!
panenkářka 2. 9. 2015, 18:25
když byly moje holky malé - to byla spotřeba sádry jako u zedníků. :-) Měli jich plný kýbl a barvila jsem nejvíc tónovacími barvami na malování a barvami na textil.
Slída 28. 8. 2015, 7:49
Děkuji za návod.Ukládám jako inspiraci do školky (Y) (Y)
jcharvatova 26. 8. 2015, 19:01
(Y) super nápad (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie