Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbili 2 návštěvníci)

Zářící květinová girlanda

0.0
Zářící květinová girlanda

Postup

POTŘEBY: zbytek kartonu(na šablonu), oranžový vláknitý papír, tenký oranžový karton, univerzální lepidlo pro domácnost, lipově zelený ražený papír, řetěz pouťových žárovek, tenký malířský štětec, přilnavý tmel.
TIP: zkuzte vytvořit různé květy nezaměnitelných tvarů: koprediny, vlčí mák, hvozdík, konvalinky, listy lze vynechat.

ŠABLONA

1, Šablonu na květ vystřihněte ze zbytku kartunu. Květy vystřihejte z oranžového vláknitého papíru. Z tenkého oranžového kartonu vystřihejte kolečka, která zespodu nalepte do středu květů. Použijte univerzální lepidlo pro domácnost.

2, Šablonu na list vyřízněte ze zbytku kartonu. Listy vystřihejte z lipově zelehého raženého papíru, vždy podélně přeložte napůl a rozevřete, čímž naznačíte střední žilku. Listy přilepte zespodu na květy: lepidlo nanášejte na líc u zakulaceného konce, který přitisknětena kartonové kolečko.

3, Abyste mohli květy navléci na žárovky, prořízněte ve středu květu hvězdu. Předloha počítá se žárovkami o průměru 1,5cm. Máte li jiný typ, změřtě průměr žárovky a udělejte do hvězdy pět průřezů rovnajících se poloměru. Pracujte modelářským nožem a na neprůřezné podložce.

4, Nyní vytvarujte kalíšky květů. Sousední okvětní plátky přeložte přes sebe v nejširší partii asi o 4 mm a slepte. Všimněte si, že se do kola překrývají jako střešní tašky.

5, Špičky okvětních plátků můžete nechat rovné, nebo podtočit přes tenkou násadu malířského štětce.

6, Průřez ve středu květu rozevřete prstem. Otvorem protáhněte žárovku. Žárovky se nesmějí dotýkat papíru! Proto se doporučuje zajistit květ na objímce trochou tmelu, který naneste pod list.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie