Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 30 návštěvníků)

OBLIČEJOVÁ MASKA PÁVA, SLONA, SPIDERMANA, JEDNOROŽCE.....

0.0
OBLIČEJOVÁ MASKA  PÁVA, SLONA,  SPIDERMANA, JEDNOROŽCE.....

Postup

sádrový obvaz
voda
tempery nebo akrylové barvy
tavná pistole ( na jednodušší masku být nemusí )
doplňky - peříčka, drátky....
v neposlední řadě tak bláznivé dítě jako je má dcera :-)))

Zakoupíme ve zdravotnických potřebách sádrový obvaz a namažeme dítku obličej hustě indulonou. Pak nastříháme sádrový obvaz na pruhy asi 30cm dlouhé mohou být i kratší, lépe se snimi pracuje ale zase to trvá déle. Dítě položíme a nařídíme mu zavřít oči ( z jednoho prostého důvodu a to že pokud mu sádra kápne do oka tak to chvilku pálí a bylo by po tvoření ). Postupně namáčíme pruhy obvazu a klademe je na obličej a tvarujeme - pokud dáváme masku až na vlasy tak pod použijeme igelitový pytlík. Nakonec obvaz uhladíme a asi po 1 minutě můžeme masku opatrně odloupnout z obličeje - jde to díky hustě natřené induloně.
Masku můžeme ještě poté dotvarovat - přidělat jí rohy, zobáček, delší nos apod. ale pamatujeme na to že čím víc vrstev na ní dáme tím bude pak na hlavě těžší a nutno je trochu počítat s těžištěm aby pak neklouzala dolů. Masku necháme řádně proschnout a namalujeme barvičkama, dolepíme další doplňky - zde peříčka a opět necháme zaschnout.
nakonec zkusíme nahlavě dítka ( díky přesnému otisku obličeje krásně sedne ) a proděravíme obyčejným nožem a navážeme gumičku aby maska nepadala. Fantazii se meze nekladou, zítra dodám další fota

celá maska i s ocasem - ještě tedy chybí křídla ale to už je jen doladění do dokonalosti :-)))

sádrový obvaz položený a uhlazený na obličeji

sejmutá maska ke které jsem ještě dodělávala zobák

namalujeme barvičkama

hotovo a stačí jen přidělat gumičku tu až zítra

jednoduchá maska

jednorožec

jednorožec

slon

slon

spiderman

jednorožec hlava

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

chopper Jája 12. 1. 2010, 15:24
Vypadá to zajímavě ,ale asi bych měla strach to dávat na obličej,že se pohnou ,a bude to v očích a všude *-)asi bych neriskovala (H)ale jinak zajímavý nápad pro adrenalinové nadšence (flower)
zuzkanow 12. 1. 2010, 9:55
Supr nápad,ale šlo by to i z namočeného papíru,že? :-$ :-$ třeba barevného toaletního papíru ;-) ;-)
Alizeera 12. 1. 2010, 9:57
@zuzkanow to asi ano jen to bude hrozně dlouho schnout - u té sádry je to behem minuty ztuhlé a můžete to sundavat - z toaleťáku byste musela čekat tak 24hodin a to bych asi dítku moc nepřála :-))))
IVA 75 12. 1. 2010, 9:21
(Y) (clamp) Masky mamin z mmb, budu ráda, když mi pošlete i vy = mám pro svou potřebu a pro školku, pokud by někomu vadila jeho maska, co se mi líbí a dala jsem odkaz, tak at napíše mi přes vzkazy a já tu jeho smažu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=35059 víc jak 120 masek
Alizeera 12. 1. 2010, 9:57
@IVA 75 Ivi zdravím mě to jen potěší když ji budu mít u Vás jen bych ji vyfotila až bude komplet i s ocasem a oblečením - počítám tak do týdne by nám měla dorazit paví pera tak pak bych Káju navlékla a poslaal foto?
IVA 75 12. 1. 2010, 19:52
@Alizeera :-$ (P) [A] (hello)
mišus 12. 1. 2010, 8:43
Paráda! Jen si myslím, že je to pro větší děti. Už vidím naší Dorču jak leží se sádrou na obličeji. Asi by se bála a bylo by jí to nepříjemné. Ale jinak je to moc prima! (L) (L) (L)
Alizeera 12. 1. 2010, 9:07
@mišus no pro větší - on to vloni zvládl i náš Davídek a to mu bylo 2,5 roku ale je fakt že to muselo být rychlé a kolem očí jsem to dotvarovávala až pak po sundání z obličejíčku. Ale letos jí už nechce :-D :-D :-D ;-) ;-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie