Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 75 návštěvníků)

Odlitek, obličejik, postavička, panenka, marcipánová figurka za pár korun

0.0
Odlitek, obličejik, postavička, panenka, marcipánová figurka za pár korun

Postup

Potřebujeme alobal, sádru, trochu vody a dětem ukradneme nějakou panenku která není moc složitá no a nějakou misečku, nebo třeba menší hrníček

Jestli tu někde je podobný návod, potom mi dejte vědět, smažu tento. Nehledala jsem, proto jsem nenašla.

Přiznám se, že sama nevím ani kam to dát jestli do návodů, nebo receptů, protože tohle mi spíš přijde návod pro dortařky, ale tak snad to nebude vadit, když to nechám tu. Samy si napište jestli to má cenu dávat i do receptů.

Zdravím všechny tvořilky.

Panence ukradneme hlavu :-D

Dáme si do nějaké mističky alobal, vysteleme a nalijeme sádru tak aby jsme měli jistotu že obličejík zasahuje asi jen do poloviny (to kvuli dobre pevnosti odlitku)
Já jsem u toho obličejíčku použila tu část ze starého mlýnku na ořechy nebo rohlíky kterou pěchujete ořechy na mletí. Bylo to prostě akorát vyhovující :-D

Obtiskneme takhle obe poloviny hlavy. Ja jsem to nechala cele zatuhnout tak asi po hodince a pul potom je to dostatecne tvrde ta sadra, ale jde asi o to jakou mate vrstvu sadry.

Tady máme odlitek hlavičky hotový.

Dáme si kousek marcipánu ve velikosti hlavičky do potravinářské folie a dáme do jedné poloviny odlitku

x

Přiklopíme druhou polovinou odlitku a hoooodne stlačíme (aby se nám vyformoval obličejíček)

Vytáhneme z formičky, zůstalo nám okolo trochu vytlačeného marcipánu. to odstraňte a vyhlaďte.

Já se předem omlouvám, jednak jsem tohle dělala včera o půl jedenácté v noci, kdy jsem dostala šílený nápad vyzkoušet to co mi už dlouho sedělo v hlavě a jednak proto že mi došla sádra, takže bohužel jsem musela dál hoooodně improvizovat a vzhledem k tomu že nejsem zdatná modelařinka, tak to není dál už moc vzhledné a taky jsem spěchala.

Máme "vyhlazenou" hlavičku a tím pádem mi to včera stačilo :-D tohle je část kterou nemám moc ráda při tvoření a moc mi nejde. Postavičky jsou moje ZÁHUBA :-D

Tak a ted jsem se dostala do fáze kdy mi bohužel došla sádra, takže jsem už bohužel nemohla udělat druhou polovinu tělíčka. Ale jak vidíte tak to jde. Opět stejný postup jako u hlavičky.

x

Opět potravinářská folie.

Ale už to nemám čím přiklopit, takže teď začne modelařina která mi tak nejde. (Jakmile se dostanu někam do obchodu tak slibuju že koupím sádru a dodělám to :-D )

Máme prdelku :-D

opatrně obřežeme vzniklý tvar.

No a dotvarujeme a pak uz naaranžujeme podle toho jak co potřebujeme.

Nevím jestli Vám to k něčemu bude, ale dají se takhle udělat naprosto různé postavičky, než kupovat to předražené z cukrářských firem, tak se přiznám že tohle je pro mě levnější, vlastně pytlík sádry stojí okolo deseti korun a uděláte z toho spoooooooooousty postaviček.

Už jsem prolezla malému pokoj a našla jsem různé postavičky do Kinder, protože jestli jste si někdy všimly, většina jsou totiž taky odlitky, a tak nejsou moc složité a dají se "obtisknout" a pak už stačí jen nabarvit a je to.

Já Vám ani nebudu ukazovat jak panenka nakonec dopadla, jak jsem byla už unavená tak jsem to odflinkla ale pokud budete mít někdo chuť to vyzkoušet, tak dejte ke komentářům odkaz na svůj výtvor, určitě tím pomůžete spoustě cukrařinkám co si potom ulehčí "život" s postavičkama. :-D

Ještě Vám chci ukázat formičky, které jsem si koupila na odlévání. Je to sice určeno pro sádru ale když tam použijete potravinářskou folii, máte nezměrné množství figurek a tyto odlitky stojí jenom 25 kč celé platíčko a můžete si vybrat co chcete. Já si nakoupila úplně všechny, člověk nikdy neví co by se mohlo hodit.

http://www.vytvarnehracky.cz/hracky/odlevani-ze-sadry/

forma na odlitky
Mají různé odlitky, pejsky, zvířátka na farmě, letadla, autíčka, vláčky, ovoce, kytičky, a td,

Tady je hlavicka jak by mohla vypadat nabarvena potravinarskymi barvami

jiny pohled

Ještě mám pro Vás tip, když rozebere nějakou panenku tak můžete mít tyhle odlitky a ty stojí okolo 750 Kc.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

JanaKleinova 16. 7. 2018, 0:29
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (D) (^) děkuji mockárt za super nápad jak ušetřit za cukrářské pomůcky, moc děkuji!!!!
ketyredl 25. 1. 2014, 17:33
Krásný návod, moc děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
stastna.m 21. 5. 2012, 11:08
No to je super (Y) (Y)
Andrušena 26. 4. 2011, 22:18
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ulinam 31. 3. 2011, 19:29
(Y) (Y) (Y) ,-) ,-) (L) (L) (^) (^) (X) (X)
Slunda 15. 3. 2011, 16:04
Naprosto skvele!Diky za napad. Zrovna jsem slintala nad odlitky miminek - kolem 450Kč, coz si nemuzu dovolit u cukrarskych firem. Tohle je proste parada, uz se moc tesim,jak to taky vyzkousim. Holt sikovne ceske ruce....Jeste jednou moc diky za radu.
JarmilaJ2 12. 3. 2011, 22:05
(Y) Také dělám. Zrovna minulý týden jsem takhle dělala odlitky na dort pro kamarádky dcerku z figurek Littlest Pet Shop ,-)
pajdulinka 6. 9. 2010, 7:13
Tak tohle je opravdu dobrý nápad (Y) (Y) (Y)Jste šikovná (F)
baba74 21. 2. 2010, 22:37
:-o (Y)Superrrr (clamp)A já si málem koupila formu ,-)Pochopitelně patřičně předraženou +o(Díky! (hello)
Makka 23. 2. 2010, 7:30
@baba74 Hani ony ty formy jsou ale super ty od tech cukrarskych firem, ale tohle je snad docela dobra nahrada. Ja jsem si vcera koupila novou panenku a jak budu mit cas, tak ji hned vyzkousim. Akorat teda ma vlasy, takze ji budu muset nejdriv skalpovat ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
baba74 6. 3. 2010, 20:22
@Makka Jsem zvědavá na výsledek :-)Taky jsem takovej kutil domácí ,-)
Mourinka 14. 2. 2010, 16:50
To je úžasný (Y) (clamp) (clamp)
civava 14. 2. 2010, 15:39
ddobrý den, u těch modrých formiček na odlitky, píšou na netu že je to i na marcipán a zdobení dortu..."Vyrobte si originální sádrové odlitky. Plastová forma k opakovanému používání, rozměr 20x30 cm. Vhodná pro odlévání ze sádry, modelovací hmotu, marcipánovou hmotu na zdobení dortů apod." takže asi je to nezávadné... (^) (Y) (^) (Y) pěknou neděli (hello) (hello) (hello)
Makka 23. 2. 2010, 7:31
@civava Vidíte a toho jsem si ani nevšimla, děkuji (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (F) (F) (F) Markéta
Zrušený účet 12. 2. 2010, 18:22
(Y) (Y) (Y) (Y)
Lenyna 11. 2. 2010, 17:19
Bomba,super nápad (Y) (Y) (Y) (Y)
jeremy 10. 2. 2010, 20:49
...já jsem začala s dortíkama před 3týdny a kudy chodím,tudy vymýšlím,jak si pomoct bez drahych pomůcek....tohle mně také napadlo,jen tu sádru doma nemáme...nedávno jsme měli soupravu na odlitky pro miminka...proto mně to napadlo...no,až bude čas,zkusím to také....diky za podrobný návod,jen mi to nedá a musím se zeptat,jak pak vypadala ta panenka?Musela být od té sádry zničená,nebo ne?Nebo jste jí potřela něčím,napadá mně olejíček,jestli to není blbost...aby šla pak hezky zase očistit? ;-)
Makka 11. 2. 2010, 8:16
@jeremy Dobrý den, nenatírala jsem ji ničím, jenom jsem ji zase omyla a vypadá stejně, akorát teda nějak už to nejde dát dohromady. :-$ ;-) ;-) ;-) ;-) Ani to nemůžu ukázat malýmu. Holt si panenku nechám na další svoje potřeby ;-) ;-) ;-) ;-)
bariska 10. 2. 2010, 14:18
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) díky za bezva nápad (Y) (Y) (Y) (Y)
kevinecka 10. 2. 2010, 10:10
(Y) (Y) (Y) (clamp) |:o)
zdenale 10. 2. 2010, 9:02
(Y) (Y) opravdu super nápad, návod (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
IrisekI 9. 2. 2010, 22:14
perfektnííííííí (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) formička na miminko stojí 500 a panenek po malé ségře těch je doma spustu díky (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Makka 9. 2. 2010, 23:00
@IrisekI Jen s chutí do toho (Y) (Y) (Y) (L)
nikol2006 9. 2. 2010, 21:18
(Y) (Y) (Y)
scoobi 9. 2. 2010, 18:02
Bezva nápad i návod (Y)Děkuji za inspiraci |:o)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie