Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 67 návštěvníků)

Klíčky - domácí výroba

0.0
Klíčky - domácí výroba

Postup

Připravíme si PET lahev, v širší části odřízneme vršek a dno hustě propícháme špendlíkem.
Do misky si nasypeme přiměřené množství semínek - raději méně, opravdu hodně zvětší objem a nejchutnější jsou klíčky čerstvé, proto nedělat zásobu. My nejraději klíčíme fazolky Mungo, ale dá se i spousta jiných - čočka, soja..... Semínka v misce přelijeme vlažnou vodou a necháme přes noc stát.
Ráno nastartovaná semínka přesypeme do připravené PETky a pak už jen přemístíme do tmavší místnosti a několikrát za den pořádně propláchneme studenou vodou. Třetí den jsou ve vyobrazené podobě a jsou opravdu mňam. Používáme do salátu, do polévek, masových směsí...

Obal fazolek

Mungo před vyklíčením

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Eillee 28. 2. 2011, 9:06
SUper, díky za návod! My jsme si zrovna s malou daly vyklíčit fazolky na vatu, teď čtu, že to asi nebude ten nejlepší nápad, tak příště zkusíme podle Vás. (F)
Ceda 2. 6. 2010, 15:47
(hello) díky za návod,já si zrovna koupila semínka na klíčení v Bauhausu-přímo bio na klíčení
kekik 7. 4. 2010, 15:43
Také jsem to vždy chtěla vyzkoušet, ale nevěděla jsem jak nato. Dáváte to vyklíčit do lednice nebo to necháte v teple, mám obavu aby se to v teple nezkazilo. Děkuji za radu (Y)
AndyL. 7. 4. 2010, 16:39
@kekik Do lednice to dávám, až když chci klíčení zastavit, Peti. Nechávám to vždycky v naší temné koupelně a nikdy se nám nestačily zkazit. Je důležité minimálně 3 x za den propláchnout studenou vodou. Veškerá voda vyteče otvory ve dně, tak se klíčky nezkazí, nebojte. (hello)
silvanek 3. 6. 2010, 20:01
@AndyL. My je už z řadíme di jídelníčku 2 hým rokem.V prodejně zdravé výživy jsme koupily přímo misky tří patrové na klíčení.Musí se opravdu proplachovat vodou , jde to jak po másle. pak dáváme do lednice, vydrží tam déle čerstvé (Y) (Y).pokud už nabírají fialkovou barvu , tak jsou už nahořklé a není to vončo :-)A jestli můžu poradit , tak jso výborné i jen tak posolené bylinkovou solí (Y) (Y) (Y)
HunchiBunchi 2. 4. 2010, 23:27
Paráda. To zkusím. Já si teď zkouším naklíčit semínka ředekve na vatě. Než mi stačila všechna semínka naklíčit, vata už hnila a já to musela vyhodit. Někdy zase zapomenu zalít a uschlé klíčky můžu taky vyhodit. Toto určitě zkusím, když je to taková rychlovka. (Y)
AndyL. 3. 4. 2010, 8:46
@HunchiBunchi Jasně Peti, zkuste. Je to fakt námi vyzkoušený a osvědčený způsob....už takto klíčíme asi 5 let :-$. Tak ať se podaří. (hello) (velikonoce10)
Šarča 2. 4. 2010, 22:17
dobrý večer,kde dostanu koupit nějaké ty fazolky a kolik to stojí? (Y)
AndyL. 3. 4. 2010, 8:43
@Šarča Šárko, semínka kdekoliv v marketu - Globus, Tesco...., v obchůdcích se zdravou výživou. Nám se osvědčily fazolky Mungo v bio kvalitě od firmy Country Life. Cena byla 30,- Kč. Hezký den (hello)
pv74 2. 4. 2010, 11:13
A to se baští celé nebo jen ty klíčky? *-) *-)
AndyL. 2. 4. 2010, 12:39
@pv74 Celé...někdo může bez slupek (hello)
Vrbicka007 27. 3. 2010, 21:20
Zrovna jsem asi po 5 dnech vyhodila zkažené málo naklíčené mungo. Takže jdu hned vyzkoušet tento způsob. Díky.
AndyL. 27. 3. 2010, 21:33
@Vrbicka007 Zkuste, Janičko...určitě to teď klapne :-$ (hello)
čarotvůrce 27. 3. 2010, 14:51
K čemu ty svíčky? Prosím vysvětlení! MŠ
AndyL. 27. 3. 2010, 16:00
@čarotvůrce Marti, PET lahev jsem postavila kvůli lepšímu světlu při focení na bar a svíčky jsem tam již měla postavené. Vadí vám tam ? :-$
judina 27. 3. 2010, 21:24
@AndyL. Paní si asi myslela že je to součást klíčení ,-)
Tikolka 26. 3. 2010, 11:37
mňam mňam , také si je děláme,... a chutnají celé rodině (zajic) Výborná je i Cizrna - nechám jí naklíčit a pak ji na trošce olivového oleje opražím. To je lepší než brambůrky (Y)
AndyL. 26. 3. 2010, 17:46
@Tikolka Hm, díky za tip, Zuzi. Zkusím. Já miluju i vařenou soju, chudák se nedočká další úpravy a schroustám jí většinou jen tak. Příjde mi jako oříšky. (hello)
Tikolka 27. 3. 2010, 22:18
@AndyL. soja by šla určitě taky opražit , mungo pražením trochu zhořkne, ale mně to nevadí (Y) kdo chce, může si to po opražení osolit , a opravdu chutnají jak oříšky (Y)
misickak 26. 3. 2010, 8:21
Dobrý den,mám asi blbej dotaz.Nikdy jsem to nejedla,jí se celé nebo oždibujete jen ty klíčky? Díky Šárka (smich) (smich)
AndyL. 26. 3. 2010, 12:44
@misickak Šári, celý...ani drobek nepříjde nazmar. Někdo může bez slupek, ale já dlabu fakt vše :-$ (hello)
judina 25. 3. 2010, 15:49
Jo tak tohle já můžu ^o)Miluju to do jogurtu (zajic)
AndyL. 25. 3. 2010, 19:07
@judina Hm, tak to jsem ještě neprubla...a do ovocnýho, nebo bílýho ? ,-) (hello)
judina 26. 3. 2010, 8:04
@AndyL. Do bílého (hello)Já to jedla už před 10.lety když jsem dělala praxi v Pražské zoo ,-)Tam se to nechávalo klíčit pro ptáky a tak jsem ujídala (zajic) ,-)
AndyL. 26. 3. 2010, 8:17
@judina Tak to teda taky zkusím :-$ (hello)
JADOL 25. 3. 2010, 13:17
Andrejko, vypadá to úžasně (Y) (Y) (Y) (Y) chtěla bych taky vyzkoušet ... asi blbý dotaz, kde kupujete semínka na klíčení a jaké, prosííííím :-$ :-$ :-$ (hello) J.
AndyL. 25. 3. 2010, 13:37
@JADOL Jani, semínka kdekoliv v marketu - Globus, Tesco...., v obchůdcích se zdravou výživou. Nám se osvědčily fazolky Mungo v bio kvalitě od firmy Country Life. Hezký den (hello)
korýška 25. 3. 2010, 6:46
díky, vyzkouším (Y)
AndyL. 25. 3. 2010, 8:44
@korýška Zuzi, tak ať chutnají :-$ My je teď baštíme skoro pořád. Potřebujeme nastartovat po té dlouhé zimě. (hello)
bebeda 24. 3. 2010, 23:12
Díky za návod, právě mě na okně klíčí čočka a vůbec se jí nechce. Tak to zkusím podle vás. Dáša
AndyL. 25. 3. 2010, 6:34
@bebeda Dáši, tak ať se podaří :-$ (hello)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie