Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 103 návštěvníků)

Tulipán z papíru

0.0
Tulipán z papíru

Postup

třeba to někoho zaujme mě se v knížce moc líbil bohužel nemám zrovna pěkné pestré barevné papíry ale neva vy určo máte a dopilujete si to ..:-)
potřebujete jen papír A4 ,barevný ale slabý já dělala i z nějakého tvrdšího šlo to hůř nejlíp šel klasika bílej co se dává do tiskárny nůžky špejli a po dvou třech pokusech tak pět minut času:-)vypadá to složitě taky jsem myslela že s ním fláknu do kamen.na popisování moc nejsem proto jsem to fotila krok za krokem snad to pochopíte a někdo využijete.

z A4 vytvoříme čtverec a naznačíme si nehtem ohyby je třeba aby byly znatelné klidně otočte papír a ohyby opakujte ( obdélník co zbyde po ustřihnutí nepotřebujem.)

snad není třeba koment.

uhladíme nehtama

.trouhelník si stále držím jako špičkou od těla

.5

otočíme a totéž na druhé straně

cíp přeložíme nebo otočíme aby nám vznikl hladký čtverec uprostřed ohyb

snad je to k pochopení vysvětlování a popis není moje hobby:-)

vlastně to jen trochu přehodíme. teď si to otočím trouhelník špičkou k tělu .

tento cípek si ve špičce nehtem ohnu a jakoby trochu sešikmo ho celý ohnu anaznačím po pár květech jsem zjistila že je to lepší aby byl pořádně nehtem papír srovnaný hlavně v té špičce

stejjně druhý cípek

zasuneme to jak do sebe aby nám vznikla kapsička

opakujem druhou stranu.nehtem zase pěkně upravte

tak chytneme rukama za zasunute cípky a trochu roztahnete ukáže se vám tam otvůrek do kterého budem foukat.někdy to má tendence se to jako razpadat ty zasunuté cípky ale neva dáte zpět a držíte.

fouknete moooc a rty papír jako tlačíte dovnitř aby vznikla ploška.
z tvrdého papíru jsem měla problém to vůbec nafouknout tak jsemsi pomohla špejlí kterou trochu strčíte do dírky a trochu tomu pomůžete

hotovo

mělo by to aspon trochu stát

a poslední upravy 4 cípky vzniklé ohneme nebo oloupneme délku nechám na vás .jde to dobře

hotovo

do foukacího otvoru nandáme špejli asi je fajn dát na konec špejle lepidlo herkules a přimáčknout to na tu špičku tulipánu.no asamozřejmě listy ze zeleného papíru nalepíme na špejli

první byl nejhorší a třetí už šel sám.na origami a jiné skládání nejsem ale po pár pokusech to šlo samo.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

HaMiVeBa 22. 1. 2011, 19:35
Bezva tip (Y) (Y) Hledám nápady pro holčičí narozeninovou párty - tohle určo vyzkoušíme |:o) |:o) Víc takových tipů (Y)
Dinča 25. 5. 2010, 17:52
Podle vašeho návodu jsem tulipánek zvládla napoprvé a s mou pomocí to zvládl i můj 4letý syn,super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Moc děkujeme (L) |:o) |:o) |:o) |:o) (F) (F) (F) (F) (F)
jeremy 13. 4. 2010, 8:35
Jéééé...vyzkouším...tulipánky miluju!!! (clamp) (clamp) (clamp)ale vypadá to složitě :-(
Nikolaa 12. 4. 2010, 11:07
Je to krásné, ale asi na mě složité :-| :´(... od sedmého obrázku mám problém, asi to špatně překládám či co. Když to přeložím podle obrázku, nemůžu to pak udělat na druhý straně, páč je mám po prvním přeložení všechny vlevo a nemám co přeložit na druhý straně. A abych je mohla dát do sebe, musím to obrátit vzhůru nohama... jenže pak mám lístky dole a končím nafouklým papírem :´( Fňuk - proč já jsem tak neschopná a to jsem se na to těšila 8o| :-@ ,-) ,-) ,-)
nekrmit 13. 4. 2010, 21:22
@Nikolaa ,-) ,-)jéé až vyšetřím chvíli večer na foták a skládání pokusím se to znovu nafotit,nejlepší by bylo dát video.někdy mi pomůže si dát návod v zobrazení ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY ale máte pravdu u obr.7je to asi složitější když se to dělá poprvé,nebo si zkuste prostě určit na papíře LÍC a RUB a držet se podle toho opakovat ohyby líc a rub .. co mě to dalo práci než jsem na to přišla podle knihy
jeremy 13. 4. 2010, 8:47
@Nikolaa souhlasím s Vámi...jsem ve stejném bodě jako Vy a nemohu na to přijít jak to p. udělala...mohlo to být líp vyfocené nebo nějak srozumitelněji a detailněji...škoda...takovou radost jsem měla...pokud tu bude maminka, která to svedla, mohly byste to prosím přidat ten postup? Nebo jestli mohu zase požádat stejnou p.,co to sem dala? Můžete prosím ještě trochu víc podrobně?Moc děkuji nejen za sebe,ale i za ty ostatní, co to musejí mít také krok po kroku...díky.Ono už totiž i u 1.obr. je hned několik kroků, které musíte udělat, ale nejsou tu nafocené, sice jsem to zvládla, přišla jsem na to, že se to pořád ohýbá do trojuhelníku, ale kdoví, třeba to jiní také nevědí...takže díky předem za podrobnější postup...pokud tedy budete mít čas a chuť... ,-) Tak už to mám, ale nějak se mi to trochu rozjíždí...ale super, je to rychlejsí než stromeček, co jsem dělala naposled ,-)
vsejeobsazeno 12. 4. 2010, 11:27
@Nikolaa taky jsem se v tom motala. Není to jen přehodit trojúhelníček, ale otočte si to k sobě jakoby na profil a pak rozevřete. Lýda
mirka 7 10. 4. 2010, 18:18
to delale sesra na pracovkah a je to krasny (F) (F) (F) (Y) (Y)
Vlasta V. 7. 4. 2010, 10:06
super,hned jsem vyzkoušela (Y)
janka78 7. 4. 2010, 9:31
Pracuji v družině,i dětěm ve 3.třídě se zadařilo.Podle vašeho návodu....díky Jana
nekrmit 8. 4. 2010, 20:00
@janka78 Tak to mám radost (L) (child1) (child1)
anke3 4. 4. 2010, 20:07
(Y) (Y) (Y) super, díky za návod (radost)
Kazdis 3. 4. 2010, 8:58
Uf, byla to dřina. 2 problémy, ale dílko se zdařilo. Díky |:o) |:o) |:o) |:o)
nekrmit 3. 4. 2010, 20:01
@Kazdis tak to je fajn (F) (F) (F) |:o).já jsem se s prvním kouskem podle knížky tak potrápila +o(.ale pak šel jeden za druhým (C).
Romulka 2. 4. 2010, 17:07
Už mám hotovo, je to fakt jednoduché a moc pěkné (F) |:o)
nekrmit 2. 4. 2010, 20:16
@Romulka (L) tak to je príma (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
branča 2. 4. 2010, 10:49
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
vevercak78 2. 4. 2010, 8:43
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie