Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 47 návštěvníků)

Jak na obloučky v zahradě:)

0.0
Jak na obloučky v zahradě:)

Postup

Hodně mamin se mě ptalo, jak udělat pěkné obloučky do trávy a založit záhon....tak jsem se rozhodla to sepsat, ať to nemusím psát pořád dokola:)).
Vezmu si provaz...lepší je hadice....a položím jí tak, jak si představuju, že má být okraj záhonu....děláme hezké obloučky...dejte si záležet....opravdu to pak dělá hodně v té zahradě:)).
Pak vezmu rýč a přesně kolem hadice/provazu....vyreju žlábek....asi tak 8cm do hloubky....hadici zahodím(né daleko:) ) a směrem do záhonu začnu oddrnovávat....pokud to je široký záhon....oddrnuji třeba 0,5m a schod, který by tam vznikl, tak trošku seseknout do ztracena.....toto byla varianta, pokud to děláte u plotu....pokud záhon vytváříte u chodníku, pak oddrnovat vše....musí se snížit terén, protože tam pak přijde netkaná textílie a po osázení, kůra nebo kamení.
Tak ať se Vám dílo povede a ať Vás to baví:)

Tak Katuško....tak jsem to napravila a vložila obrázkový postup:)...dneska jsem si fááákt mákla:)

Takhle si to vždycky připravím...několikrát ten provázek přesouvám, až se mě požadovaný tvar líbí a pak kolem toho obryju rýčem....nejprve si tam vyryju čáru...a podle té se pak řídím....někdo tu psal, že si to vysypává pískem...také to je super nápad:)

Tady je trochu vidět ta vyrytá čára pod provázkem:)

Tady je vidět, jak asi hluboko ryju:)

Tady už mám kus za sebou:)

.......a tady už je hotovo:)

....snažila jsem se to nafotit trošku z blízka, jak ten přechod asi vypadá....:)
Je potřeba pak vzít ještě hrábě a trošku to ohezkat:)

Teď už jen položit netkanou textílii, umístit šutry(pokud jsou veliké, tak je lepší je dávat dřív než rostliny, a ty hodně veliké bez textilky...jinak by se asi shrnovala)....pak stromečky, keříčky, kytičky.....a pak mulč.
Tak snad už mě teď Káťo nevypucuješ:)))))

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Andrušena 27. 4. 2011, 7:31
(clamp) (Y) (clamp) (Y) (clamp) (Y) (clamp)
Tomiver 8. 4. 2011, 20:23
Budem delat letos zahradu, tak to tam zvořu podle návodu a uvidime.Dekuji
Zannny 11. 4. 2011, 20:51
@Tomiver Tak ať se dílo zdaří a máte z toho radost (Y) (F) (hello)
Kateřina.Pin 5. 9. 2010, 22:50
(Y) (Y) (Y)Tak Žanynko určitě tě nevypucuju protože za prvé - jsi hrozně šikovná a velký pracant (Y) (Y) (Y) a za druhé, už jsem Tě asi pochopila ,-) :-D. Musím tě pochválit, máš to krásně začištěný a dost dobře nechápu, jak jsi stihla za dnešek oddrnit takový kusan záhonu (Y) (Y) (Y) (cinky) (cinky) (cinky). Jsi borec. Jen se ještě zeptám - ty teda oddrňuješ rýčem jo? A jak máš nalevo ty drny, to máš odházené z toho novýho a děláš si další kopec? Taky jsem dneska oddrňovala, ale proti tobě jsem břídil, slabej metr krát tři +o(, přijela nečekaná návštěva, tak bylo po práci, ale šlo to krásně, loupalo se to jako brambora (Y), tak snad zítra. Díky za fotky, asi už vím, jak na to a zkusím to na příštím záhonu. (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L)
gabikaKa 1. 6. 2010, 19:45
Ak môžem, pridám vlastnú skúsenosť. Ja som tiež oblúky v záhrade robila pomocou hadice a keď som ich vytvarovala, tak skôr než som začala kopať, tak som popri hadici nasypala ten obrys z piesku. Potom som hadicu odložila a začala kopať. Mne to pomohlo, nemusela som dávať taký veľký pozor, aby mi pri kopaní hadica neuhla. (hello) Len keby už konečne prestalo pršať :-@ (6) 8o| a mohli sme si tie naše záhradky užívať.
Zannny 3. 6. 2010, 21:19
@gabikaKa (Y) (Y) (Y)super nápad (L)
margaret78 1. 6. 2010, 13:12
Tak jsem dala na vaši radu už dříve a moc děkuji, akorát jsem to trochu udělala jinak, neb ještě nebyla tráva. Ale ta hadice je dobrý tip. Já jsem ještě tu netkanou textilii uchytila pro jistotu velkými hřebíky s vrškama od piva, aby ta hlavička neprolezla textilií. Máme trochu problém- manžel si koupil trochu větší sekačku a já mám ty oblouky menší, tak uvidíme - chystáme se na první sečení, ale pořád prší, tak to odkládáme.
Limarurb 1. 6. 2010, 1:44
Taky se přimlouvám!!Hodně si musím domýšlet ,-) ,-)jak to vlastně udělat!!Děkuju (Y) (Y) (Y) (Y)
jarka 128 31. 5. 2010, 22:30
Taky to tak dělám i s tou hadicí (Y) (Y) (Y)
Kateřina.Pin 31. 5. 2010, 21:54
Nazdárek! (hello) ani na vteřinu jsem nezapochybovala, kdo ten návod vložil ,-). Hele ale nechceš to nafotit podrobněji pro starší a začátečníky jako jsem já? ,-) :-D Já mám svůj způsob, tedy že vezmu trojůhelníkovou motyčku a normálně udělám žlábek, ale tohle krom teda tý hadice si nějak pořád nedokážu zkompletovat...Dej si brigádičku (cinky) a nafoť nám to, i když asi máme každá tak trochu svůj způsob, tak trocha inspirace neškodí. Plósííím (L) (hello)
Zannny 3. 6. 2010, 21:21
@Kateřina.Pin a já si myslela, bůh ví, jak jsem to nepopsala dobře 8-| 8-| 8-|....ale já mám hotovo....co se oddrnovávání týče ,-) ,-)nééé...mám tam jeden záhon....sice už oddrnovanej....ale myslím, že to pochopíte ,-) ,-) (Y) Až vykoukne slunce, nafotím a vložím....stejně, když cedí, tak makat nemůžete :)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie