Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 11 návštěvníků)

Jak na bolavé zoubky, aneb jantarové korálky v akci

0.0
Jak na bolavé zoubky, aneb jantarové korálky v akci

Postup

Na základě dotazů mnoha maminek vkládám osobní zkušenost s jantarovými korálky pro malé děti. Ale abych začala od začátku :-)

O jantaru jsem slyšela už dřív, že má léčivé účinky a že je vhodný např. u malých dětí, kterým rostou zoubky. Pak jsem se dočetla, že má prý léčit i ekzémy a kožní projevy. Nevím, co je na tom pravdy (a jak to funguje nebo nefunguje), ale korálky z jantaru jsem dcerce koupila v době, kdy jí začaly růst první zoubky. A opravdu - byly jsme (až na drobné výjimky) v pohodě. Když to vypadalo, že by byl se zoubky větší problém, přidala jsem ještě homeopatika.
Jinak jedná je o jantarový náhrdelníček - jsou to malinké nepravidelné korálky s oblými hranami, navlečené na provázku. Mezi korálky jsou ještě uzlíky, takže by se při přetržení asi nerozsypaly. Uzávěr je šroubovací a také jantarový (nesmí být kovový).
Korálky jsou krásné a uzpůsobené velikostí a pevností malým dětem, takže se nemusíte bát, že je prckové hned roztrhnou. Myslím, že jsou vhodné pro holky i kluky (a pokud by se někdo náhodou pozastavoval nad tím, že se pro kluky nehodí, ať si trhne! Jinde ve světě nosí korálky i chlapi :-)))
Moje Anička nosí korálky opravdu od útlého věku a nikdy za ně netahala, nezachytávala a ani jí nijak nevadily. Nosí je celodenně a stále, sundaly jsme je jen v době neštovic.

Objednala jsem je u jedné paní na MMB, ale teď už tady prodává jen soukromé věci. Nicméně má svůj obchůdek, takže je stále můžete koupit u ní, na
http://www.branakdetem.cz/jantarove-koralky-baltic.htm


Takže za mě je mohu jen a jen doporučit :-)))

Co se týká homeopatik, dávám Chamomilla vulgaris 15ch (jelikož dávkování je udáváno naprosto různě), dávala jsem nakonec vše podle sebe - když byla Anička malá, dávala jsem 3 kuličky rozpuštěné v trošce převařené vody ráno a 3 kuličky večer (do injekční stříkačky a opatrně vstříknout do pusinky - je to sladké a prckům to chutná :-), když už Anička jedla a trochu kousala dávala jsem 5 kuliček a od doby, kdy už jí všechno dávám 5 kuliček přímo do pusinky. Áňa je rozkouše sama :-) Nemělo by se pak chvíli jíst ani pít (někde je psáno 20 minut) a hlavně se na kuličky nesmí sahat rukama!


Doufám, že se někomu bude moje osobní zkušenost hodit, pro případné rýpalky - 1) nejsem dealerkou jantarových korálků a ani známou oné prodejkyně- jen mám s korálky dobrou zkušenost, 2) vkládám do návodů, byť to někomu jako návod nemusí připadat (lepší umístění mě nanapadlo), 3) s nikým nepolemizuji, jestli korálky opravdu fungují nebo jsou to vyhozené peníze - nám pomohly . . . jsou věci mezi nebem a zemí, kterým holt občas nerozumíme . . . :-)

Všem ostatním přeji krásný a pohodový den, Petra

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Schleich 28. 7. 2011, 22:28
Taky je máme (F)
Ceda 13. 12. 2010, 19:43
*-)
ZabkaZacka 19. 7. 2010, 11:29
počítejte ale s tím, že ve školce (tedy pokud nebudete chodit do nějaké soukromé, kde si hýčkají každého klienta...) je nosit celodenně nebude moct. Ikdyž bych vám ze srdce přála, aby mohla, ale myslím, že to nepůjde... (flower)
PetraPP 19. 7. 2010, 17:03
@ZabkaZacka Moni, s tím se docela počítá. Navíc ve třech letech už budeme mít zoubky všechny, tak to nebude tolik potřeba (L) (L) (L)
dagram (upraveno) 27. 9. 2010, 23:48
:-$ jantarový náhrdelník by se měl pravidelně energeticky čistit, pokud zmatovatí jakoby se zakalí, tak by se měl přestat používat (F)
Trusty3 18. 7. 2010, 19:28
Naše Terezka má jantarové korálky už více jak rok stále na krčku, měla jsem štěstí a koupila ty které jsou obroušené fakt dokulata , takže jí vůbec nevadí ani při spinkání, kamarádka je koupila synovi na internetu od té samé paní co já a přišly jí více špičaté i když jsou hrany zakulacené tak mu vadilya tlačily ho při spaní, nevím jestli nám pomáhají , třeba stoličky nám rostou fakt dlouho a i Terezku bolí ale teploty nemá, rozhodně je, ale nesundaváme, nějak už k malé patří, a jsou moc hezké . Také jsem se dozvěděla, že když svítí slunce mají se dát korálky na sluníčko dobít, to je jediná chvíle kdy je sundaváme. :-) :-) :-) :-) (F) (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie