Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 19 návštěvníků)

Figurky z vizovického těsta na betlém jako ze zlata na první pokus to jde nejsou dokonalý až jich udělám víc tak budou hezčí:-)

0.0
Figurky z vizovického těsta na betlém jako ze zlata na první pokus to jde nejsou dokonalý až jich udělám víc tak budou hezčí:-)

Postup

2 hrnečky hladké mouky ¨,3/4eplé vody,,6 lžic soli kvůli konzervaci!!!!!!
Těsto jsem zadělala v DP hotové figurky nechte před pečením hodinu oschnout ,potom natřete vajíčkem a dejte péct .Pečeme 2 hod. na 70c. a pak další 2 hod. na 90 c.

Uděláme jsi váleček,

spodní část rizřízneme na nožičky naznačíme chodidla

Tělíčko a hlavička

Kabátek na válení těsta je dobrý např.silný fix z tenkého plátku vyříznete vykrajovátké otvory na krk a ruce ,nožíkem a hřebenem na česání psa kabátek uprostřed ozdobíte .Potom všechny konce zahrnete dospodu figurky

Vlásky z vyváleného plátu vyřízneme oválek nožíkem naznačte pěšinku a potom nakrájené jednotlivé vlásky připevníte k hlavičce a vytvarujete.

Andílci před upečením

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

trala 7. 11. 2011, 23:33
Také se chystám dělat s dětmi vizovické těsto , už kdysi jsem dělala ozdoby na stromeček. (Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
AntolKat 7. 11. 2011, 23:25
perfektní nápad. zeptám se ještě: kolik je to3/4 vody? 3/4 hrnku?
Lionka 29. 10. 2010, 16:44
jůůů (Y)
petraf 29. 10. 2010, 16:18
Bezvadný nápad, vyrobit Betlém z vizického pečiva mne nenapadlo. Určitě by to bavilo i děti. (Y) Ukládám a určitě zkusím. (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie