Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 15 návštěvníků)

letní háčkovaná sukýnka

0.0
letní háčkovaná sukýnka

Postup

Na Vaše přáníčko vkládám znova návod na sukýnku. Je to můj první návod, tak za příp.chybky a laický popis se profíkům omlouvám:-) Hodně štěstí, a budu se těšit na Vaše výtvory...
A pro ty, které štve, že jsem se náhodou shodla s někým, kdo má stejný vzor na nějaké Vaší věci jako já na sukýnce, prostě si tohoto návodu nevšímejte!! Sukýnka je můj nápad, udělaná náhodně ze vzorečků jaké se mi líbí, a tak prostě vznikla. Je tu spousta a spousta různých háčkovaných věcí ze spousty vzorečků, a tak je pravděpodobné, že se budou věci někomu podobat!!!

Kdyby jste měli jakýkoli dotaz ohledně návodu, klidně mi napište!!

háčkovala jsem háčkem č.3,5 a název příze Camilla

DLS – dlouhý sloupek
ŘO – řadové oko
PO – pevné oko

Nejprve si uháčkujte potřebný počet stejných čtverců – to bude obvod pasu dítka.. Každý bude mít jiný počet čtverečků. Málokomu vyjde obvod přesně na cm, spíše budete mít obvod o pár cm větší, ale nevadí, v pase se pak stáhne třeba stužkou a bude krásně držet, nemusíte se bát. (taky máme v pase víc a máme staženo stužkou).
Já dělám čtverec takto: (u háčkování čtverce koukejte na fotku čtverce, pomůže Vám na konci řady písnu barvu jakou mám čtverec pro lepší orientaci… )
1.řada: 5 řo – spojit (bílá)
2.řada: do kruhu 9 KS a spojit pevným okem (bílá)
3.řada: do každého očka z předešlé řady děláme: 1dls, 1řo, 1dls, 1řo,… (celkem 8 dls a 8 řo) – na konci spojit pevným okem (bílá)
4.řada: Vždy do mezery uděláme 3dls, pak 2řo, a zase do další mezery 3dls, 1řo,…celkem bude 8 skupinek dls. Na konci spojit pevným okem (červená)
5. řada: do první mezery 3dls, 1řo, do druhé mezery 3dls,1řo,3dls,1řo. Tzn.. v každé druhé mezeře musejí být 2x3dls oddělené 1řo. – tím se bude tvořit roh čtverce, a opakujeme do konce, na konci spojit po. (tyrkysová)
6.řada: do mezery 3dls,1řo,3dls,1řo. V místě z předešlé řady, kde jsou 2x3dls děláme mezi ně opět 2x3dls, které jsou oddělené 1řo. Na konci spojit po(růžová)
7.řada: do díry zase 3dls,1řo,3dls,1řo,3dls,1řo, a v místě z předešlé řady, kde jsou 2x3dls děláme mezi ně opět 2x3dls, které jsou oddělené 1řo. Na konci spojit po (bílá) .

Máme jeden čtvereček… Děláme potřebný počet čtverců. Čtverce sháčkovávám rovnou, tzn. Že když dělám poslední stranu jednoho čtverce, přiháčkuju ji k předešlému čtverečku…

Poté spojím čtverce na konci do sebe,vznikne kruh – máme obvod pasu dítka.. jak jsem psala, vyjde nám větší, nevadí.. Ta největší práce je za náma, teď už to pofrčí

Vrchní obvod jsem obháčkovala(bílou) dls. – dvě řady. Každou řadu ukončit pevným okem! A bílou jsem ustřihla. Máme kompletní začátek sukýnky, a teď už budeme jen háčkovat požadovanou délku.

Začnu spodek čtverců – ten jsem též obháčkovala dls – dvě řady.. (Zase každou řadu ukončit po)
A poté jsem pokračovala dolů a háčkovala dle vzoru, který jsem si maliličko upravila dle sebe..
Začneme vzor na předešlou řadu z dlouhých sloupků…
- 3dls budeme píchat vždy do třetího očka z předešlé(bílé) řady, poté uděláme 2 řo a znovu 3dls do třetího očka z předešlé řady… takto dokola až do konce řady. Na konci spojit po.
- Druhá řada vzoru se dělá: 3dls do mezery, 2řo, a znovu 3dls do mezery, 2řo,… až na konec řady opakujeme. Konec ukončit po.
- Třetí řada vzoru to samé…
Pokud chcete, aby se Vám sukýnka mírně rozšiřovala, pokračujte takto až do délky, kterou potřebujete…
- Já jsem 4.řadu vzoru už dělala: 3dls do mezery a 1 řo., 3dls.,1řo,… atd až do konce řady.
Ubrala jsem jedno řadové očko, tím mi sukýnka začala jít rovně dolů.

Nakonec do pasu přidáme stužku či háčk.řetízek a je to:-)

Za Vaši fotečku sukýnky budu ráda, kdo bude chtít, mohu vložit sem pro inspiraci ostatním...
Hodně štěstí,
Janis

1.foto - čtverečky

2.foto - obháčkované čtverečky

3.foto - vzoreček

a hotová sukýnka

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

ogei 7. 4. 2011, 11:42
taky se do ní pustím,je suprová (L)snad se povede ,-)
jandula5 7. 4. 2011, 13:08
@ogei (Y)určitě...Kdyby něco, napište (F) (L)
hopek 15. 3. 2011, 14:46
(Y) (Y) (Y)Tak už máme taky hotovo |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)je to naše sukýnka zbytkovka http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3478160 ,-) ,-) ,-)
jandula5 15. 3. 2011, 15:53
@hopek už jsem koukala, krásná |:o) |:o) |:o) šikulka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Broučila 7. 3. 2011, 9:23
Mám sukýnku hotovou a musím napsat, že dle Vašeho návodu to šlo lehce(skoro samo) a úplně bez problémů (tak dlouho jsem uvažovala o sukýnce, jen jsem nechtěla dumat a zkoušet hokus pokus jak a kde přidávat), s Vaším návodem je to lehká práce. Jakmile to půjde nafotím a pochlubím se fotkou (sukýnka se momentálně pere, nějak se na ni sama vylila káva). Jde to opravdu krásně háčkovat a hezky přibývá, jen jsem neměla tak hezké barvy jako Vy, tak je z domácích zásob bíločervená, barevnější ještě udělám. Tak ještě jednou díky za návod. (F) (F) (F)
jandula5 7. 3. 2011, 15:18
@Broučila To mám radost, že Vám šla sukýnka dobře háčkovat |:o) |:o) |:o) |:o)Určitě se pochlubte (Y) těším se :-)
Broučila 8. 3. 2011, 17:47
@jandula5 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3466987 Je to jen ukázka, sukýnka se bude nosit s bílým tričkem, bez punčocháčků a s bíločerveným háčkovaným kloboučkem (ten ještě uháčkuji). Nešlo to hezky (nerozmazaně) nafotit, mám dosti neposedné dítě. Byla to fakt rychlovka a lehké.
jandula5 8. 3. 2011, 20:53
@Broučila (Y)hezká (Y)
Broučila 9. 3. 2011, 7:58
@jandula5 Děkuji Vám. (F) (F) (F) Teď zase práce a snad o víkendu bude ještě jedna (barevnější) sukýnka.
jandula5 9. 3. 2011, 19:27
@Broučila :-)budu se těšit |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
verkazak 4. 3. 2011, 22:37
já teda žasnu,co je tady za problém.Je to tak ,že ty jsi sem dala návod a ,,tamta" paní se čílí jen proto,že ona to taky háčkovala,tak je to její?to mě teda hlava nebere o co jí jde
jandula5 5. 3. 2011, 8:24
@verkazak já taky vůbec nevím o co ji jde *-) nejdřív mi psala že moje sukně je jako její top co má v albu, něco v tom smyslu že jsem ji to okopčila, přitom to není vůbec pravda...Navíc ona to má z jichých vzorů než mám já sukni!! Možná na první pohled to vypadá podobně, ale rozhodně to není totéž a nic jsem od ni nekopírovala! ..Prostě si mě jen vybrala a vysírala no... I takové tu jsou +o( Až se tady těch sukýnek objeví víc, paní asi z toho klepne :-D ,-) Ale už to neřešme :-)
vlna1 4. 3. 2011, 10:14
děkuji za návody na kytičky pokud mohu tykat tak děkuji moc,moc. Renča (clamp) (clamp)
jandula5 4. 3. 2011, 10:57
@vlna1 (D)jasně. nemáš zač... :-)
vlna1 4. 3. 2011, 9:15
Tak to jsem nějak přehlídla,omlouvám se. Renča :-D :-D :-D
vlna1 4. 3. 2011, 8:44
Já jen doufám že jít to odradí a bude pokoj. Jinak prosím jak jsem psala na tom tílečku máš aplikace háčkované??? Prosím mohla by jsi sem dát návod na nějaké ty malé,víš chtěla bych tuhle soupravičku udělat mojí kamarádce na malou je jí příští týden rok.. Děkuji Renča (clamp) (clamp) (clamp) (*) (*) (*)
jandula5 4. 3. 2011, 8:51
@vlna1 Renat psala jsem ať mi napíšete do vzkazů abych měla Váš mailík a já Vám kytky přepošlu na mail (F)
vlna1 (upraveno) 4. 3. 2011, 8:46
HOLKY TOTO JSEM POSALA TÉ DÁMĚ KTERÁ NAŠTVALA TUTO PANÍ CO JSEM DALA TUTO PŘEKRÁSNOU SUKÝNKU JELIKOŽ SERE I MĚ S TÍMTO:Tak když Vás ta sukýnka toli vážená dámo sere koukněte na net a zjistíte, že těchto dílek je zde nespočítaně,ale to je Vám asi celkem jedno,že člověk se stím dílkem pere aby uděla dceři radost a pak to pro radost všem dá na mimi bazar, viďte?! Celkem vzato mě serete,ano řeknu Vám to na plnou hubu SERETE!!!! Poroučím se! Tomášková
jandula5 3. 3. 2011, 20:15
@vlna1 ... no, co na to říct... Moc Vám děkuju za zastání (F) . Já tu paní vůbec neznám, nevím o koho jde, co je zač a proč po mě tak jde... Začala mě řešit, když jsem sem poprvé vložila ten návod, ani nevím proč. Jako kdybych měla nějakou kopii co ona má v albu - nemám. Nechápu o co ji jde. Přeci když se někomu něco nelíbí, tak to přejdu a nevysírám takhle... :^) Nojo, každej jsme nějakej, ale všechno má své hranice... :-$ Ještě jednou děkuju (L)
vlna1 3. 3. 2011, 19:54
Jsou lidi mrchy jak jsem již napsala,ale jak už to u mne bývá stejně neodolám moje kamarádka má roční hočičku tak udělám sukýnku jí,ale ještě jsem se chtěla zeptat to tílečko zdali dobře vidím je na něm háčkovaná aplikace je to tak?? Prosím zdali by to šlo nemáte nějaký návod na některé ty měnší?? Renča-vlna 1 děkuji (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jandula5 (upraveno) 3. 3. 2011, 20:30
@vlna1 (L) děkuju... Ano, na tílku jsou háčkované aplikace. Kabelka je háčkovaná celá + aplikace... (V rodinných fotkách mám k tílku ještě háčk.šáteček s aplikacema). Co se aplikací týče, jsou to jen malé či větší kytičky a třešinky... Návod na ně mám, napište mi do vzkazů, abych měla Váš mailík, pošlu zítra ráno nějaké návody na kytičky... (F)
AndikC 3. 3. 2011, 8:27
Děkuji za SUPER popsaný návod (Y) (L) Každý by si musel dát patent na "svůj" vzorek...netrapte se a těšte se,kolika tvořilkám jste návodem udělala radost |:o) Mě určitě (F) (flower)
jandula5 3. 3. 2011, 8:56
@AndikC Netrápím, bylo to takové chvilkové naštvání ,-) I já mám radost a velikou, když jsem tímto někomu udělala radost :-) Krásný den (F)
Broučila (upraveno) 3. 3. 2011, 8:45
Krásná sukýnka, detailní návod i s fotkami. Na čtverce jsem "ulítlá" roky, mám z nich deky, pulovry, tašky, polštáře...o sukýnce jsem uvažovala, s Vaším návodem na ukončení v pase a na přidávání mám jistotu, že se podaří, že je postup vyzkoušený a konečně se do ní pustím. Na těchto návodech se především inspiruji tím, co šikovné tvořilky dokáží vymyslet (někdy jsou to věci, že jen obdivně koukám), ale tento návod mi doslova chyběl. Ještě mě napadá, že by šlo udělat ze čtverců jakoby pulovr a k tomu sukýnku (spojené) a byly by šatičky. Moc se mi líbí Vaše barevné ladění sukýnky. Za návod Vám děkuji, domnívám se, že se stane jedním z nejoblíbenějších návodů v háčkování. (F) (F) (F)
hilow 3. 3. 2011, 9:17
@Broučila Koukněte ke mě,já mám šatičky v albu o kterých píšete
jandula5 3. 3. 2011, 9:22
@hilow *-)zas vy? Vás ta moje sukně asi hodně "žere", žejo? :^)
hilow 3. 3. 2011, 14:30
@jandula5 ano zase já a žere mě to hodně (6)
Herminka80 3. 3. 2011, 20:37
@hilow Veroniko víte kolik lídí se věnuje háčkování???To si fakt myslíte,že to co si vymyslíte vy nikdo jiný nesmí??? *-) *-) *-) *-)V albu máte akorát top a ne sukni, +o( +o( +o( +o(Jen tak mimochodem já háčkuji i jiným pro radost a dost často zjištuju co si já náhodně vymyslím,tak už to tu někdo jiný má (N) (N) (N)Rozhodně ale pak kvuli tomu nebudu nikoho napadat :-S :-S :-STenhle návod mi pro začátečníka připadá super,a to tady jde nejvíc.Podělit se svými nápady s ostatními,kteří taky háčkují pro radost (L) (L) (L) (L) (L)
jandula5 4. 3. 2011, 11:00
@Herminka80 (L) děkuju... právě, paní má v albu top, já mám sukni...ona má šestihranu, já čtverec... ten vzor dole bude mít asi taky z více počtu dls než mám já, vypadá to, že má větší očka... Takže nerozumím, o co ji jde *-) (F)
vlna1 3. 3. 2011, 19:57
@hilow Tak když Vás ta sukýnka toli vážená dámo sere koukněte na net a zjistíte že těchto dílek je zde nespočítaně,ale to je Vám asi celkem jedno,že člověk se stím dílkem pere aby idela dceři radost a pak to pro radost všem dá na mimi bazar viďte?! Celkem vzato mě serete,ano řeknu Vám to na plnou hubu SERETE!!!! Poroučím se! Tomášková
jandula5 3. 3. 2011, 14:58
@hilow *-)tak proč sem lezete, když se Vám ta sukně nelíbí a vadí Vám *-) Vám ji snad nikdo nenutí ne?? *-)A žere Vás jako co? Nic stejného jako Vy nemám, tak kruci o co Vám jde???To jste si mě prostě vybrala a řekla si, že mě budete vysírat?? :-o Nebo že by závist?... nojo, to je hrozná vlastnost, ale budete to muset překousnout (tudledudle) ... Prostě se na mě vykašlete a neřešte mě...Dík
Broučila 3. 3. 2011, 11:55
@jandula5 Koukla jsem na šatičky, jenže...den má jen 24 hodin, jak já to chci vše uháčkovat a tady je tolik krásné inspirace. (F) (F) (F)
jandula5 3. 3. 2011, 8:53
@Broučila jéé jste moc milá (L) moc děkuju za nádherný komentík (F) hned po ránu jste mi udělala radost :-) Ten pulovr by určitě udělat šel a určitě by to vypadalo krásně (Y) jen mít na to víc času :^) Vám by se určitě povedl, máte čtverečky na háku |:o) My jsme spíše sukýnkový než šatičkový, takže u nás to vypadá ještě na nějakou sukýnku :-) ... I když novinky, které jsem ještě nedělala a jsou snadněji zvládnutelné mě lákají :-$ Děkuji moc, mějte se krásně (F) (L) (L) (L)
Broučila 3. 3. 2011, 11:53
@jandula5 Obkoukla jsem Vám album, spirálová šála, spousta čepiček, pulovřík pro mimčo, velice zvláštní čtverečkovaná šála (tu musím od Vás okopírovat-udělat, neodolám)...normálně jsem zírala. Já si tu Vaši sukýnku představuji i na štíhlých mladičkých maminkách, asi s podšívkou.Je prima, že jsme Vám udělala radost, protože Vy jste zase nám udělala radost návodem. (F) (F) (F)
jandula5 3. 3. 2011, 12:49
@Broučila děkuju moc :-) kopčete jak je libo...Od toho tu ta inspirace přeci je :-) se přiznám...šít neumím ,-) takže vše je bez podšívek a i nadále bude... Ale určitě by sukýnka vypadala dobře i podšitá (Y) super nápad (clamp) tak háčkování ZDAR |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
hopek 2. 3. 2011, 19:34
(clamp) (clamp) (clamp)krásná sukýnka přesně neco takového jsem hledala :-$ :-$ :-$ jsem ráda že vkládáte znova. (F) (F) (F) A těch pipin si nevšímejte nemají to patentovaný. Jsme ve svobodné zemi (hello) (hello) (hello) (hello)
jandula5 2. 3. 2011, 19:50
@hopek (L)děkuju (F)
vlna1 2. 3. 2011, 17:33
Návod je překrásný proto nechápu proč jste jej sem dávala znovu?? Zase nějaký debil co měla ohavné připomínky??? Takových je hdoně a jen ze závisti to dělají. Tohle je úžasný návod a super jen škoda,že moje dcerka sukýnky nosit nechce. Nikdy se nenechte odradit máte super nápady. Renča (Y) (Y) (Y)
jandula5 2. 3. 2011, 17:37
@vlna1 ... no to víte, vždycky se nějaký ten "vysírák" najde... děkuju (F)
Nolita 2. 3. 2011, 17:09
Jani, skvělý návod, děkuji (F) (F) (F). Jsem ráda, že jste to sem dala znova a nenechala se odradit.
jandula5 2. 3. 2011, 17:13
@Nolita (L)děkuju (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie