Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbil jeden návštěvník)

Háčkovaný pajďulák

0.0
Háčkovaný pajďulák

Postup

Opět zdravím :-) Dnes bych vám chtěla vnuknout nápad na vytvoření háčkovaného pajďuláka, který jsem okoukala v jednom časopise o tvoření. Výroba je extra jednoduchá. Postačí Vám příze, háček a něco na výplň. V tom časopise měli místo očí knoflíky, ale vzhledem k tomu, že mám pajďuláka pro 13ti měsíčního velice aktivního a šikovného synovce :-), tak jsem zvolila oči uháčkované z tenké příze a na PEVNO přišité :-), myslím, že ty knoflíkové by ho velice lákaly a tak dlouho by s něma kroutil, až by je ukroutil a nedej bože slupnul ,-)

Na "tělíčko" jsem si uháčkovala 50 řetízkových ok, spojila jsem je do kruhu a háčkovala jsem krátké sloupky, celý panáček je z krátkých sloupků. Pátou a šestou řadu jsem udělala jinou přízí, sedmou a osmou jsem se vrátila k původní, devátou a desátou jsem opět změnila přízi a pak jsem udělala ještě 20 řad původní přízí. Na výšku má panáček cca 16 cm a na šířku cca 12cm. Pak jsem si z tenké bílé příze uháčkovala oči, udělala jsem asi 4 řetízková oka, spojila do kroužku a do kroužku jsem udělala 6 krátkých sloupků, další řady jsem lehce semtam přidávala tak, aby se mi kolečko rovnoměrně rozšiřovalo. Na pusu jsem udělala 55 řetízkových ok, spojila jsem je do kruhu a do každého řetízkového oka jsem udělala krátký sloupek. V tom časopise měli ty pusinky buď usmívající se nebo jakoby do kroužku -udivené a panáčky měli i různě dozdobené. Když to byla holčička, tak měla nahoře třeba kytičku nebo srdíčko naháčkovné atp.

Oči a pusinku jsem na panáčka přišila a dala jsem se do výroby ruk a nohou. Na nohy jsem si uháčkovala 15 řetízkových ok, spojila je do kruhu a dál jsem jela krátkými sloupky, v šesté řadě jsem začala rozšiřovat, do každého druhého krátkého sloupku jsem uháčkovala dva krátké sloupky, další 3 řady jsem už neroziřovala, pouze jsem háčkovala krátké sloupky a nakonec jsem sháčkovala spodek nožky.
U ruk byl postup stejný, jen jsou užší a udělala jsem 10 řad, než jsem začala rozšiřovat. Pak jsem vycpala nohy, ruky a tělíčko a každý z těch 5ti kousků jsem uzavřela sháčkováním krátkými sloupky a pak už jsem jen přišila nožky a ruky k tělíčku.
Ať se daří :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

LenHav 26. 3. 2011, 16:07
No tak ten je libovej ,-) ,-) ,-) jednoduchý, geniální, prostě super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
zuzkacech 26. 3. 2011, 17:17
@LenHav Přesně to mě napadlo, když jsem jej uviděla v tom časopise (Y) :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie