Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 6 návštěvníků)

Vajíčka a ozdoby z papíru

0.0
Vajíčka a ozdoby z papíru

Postup

Tvoření z papírové hmoty zvládnou i ti nejmenší a stačí k tomu toaletní papír, miska s vodou a vykrajovátka. Můžete použít barevný toaletní papír, nemusíte ve finále pak barvit (stačí i vodovkami). Výrobky jsou lehké a drží i bez lepidla, jen je potřeba je ve formičce pořádně utlačit. Sušila jsem na topení přes noc.
Na vajíčka jsem použila obaly od Kinder Joy, upěchovaná papírová hmota jde snadno vyklopit, takže Vám stačí jen jedno vajíčko :o)

Toaletní papír si několikrát složte nebo omotejte kolem prstů, namočte do vody, vložte do vajíčka a utlačte, papírová hmota je dost mokrá, takže jako další vrstva stačí již suchý toal.papír. Pořádně utlačte, tím vytlačíte přebytečnou vodu, vyklepnout a dát sušit.
Do vajíčka můžete nalít i sádru, jen nezapomeňte přidat háček.

Papírová hmota vtlačená do vykrajovátka. Stejný postup jako u vajíčka, pozor - namočený papír se nesmí zmačkat do kuličky a vtlačit do vykrajovátka. Jednotlivé kuličky, i když upěchované, nedrží a usušený výrobek se rozlomí. Takže první vrstvu papíru položte přes vykrajovátko a papír pak zatlačte dovnitř. Je dobré si vykrajovátko položit na látku, odsává tak přebytečnou vodu. Nechejte raději vysušit hmotu i s vykrajovátkem, jen u tohoto vykrajovátka jsem mokrou hmotu bez poničení vyklepla.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

veru-beru 5. 3. 2012, 13:46
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Supeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
manka73 28. 2. 2012, 14:34
(Y)kinder joy je super nápad na vajíčkovou formu :-) díky :-$
adelka2109 20. 2. 2012, 6:51
tak to je super (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Sindy1 19. 2. 2012, 16:55
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie