Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 49 návštěvníků)

Tvoření s dětma HMYZ, NÁVOD PODLE MĚ

0.0
Tvoření s dětma HMYZ, NÁVOD PODLE MĚ

Postup

Aby bylo jasné jak přesně na výrobu hmyzáků, které mám už jednou v návodech, tak jsem to nafotila. Je to jedna z možností jak to nalepit, podle mě ta nejlepší a nejlevnější :) POKUD CHCETE VIDĚT VIDEO A JINÉ HMYZÁKY PODÍVEJTE SE NA MÉ DALŠÍ NÁVODY.

Do lavóru jsem natrhala na kousky letáky a celé zalila lepidlem na tapety. Nechala jsem odmočit přes noc, nemusíte, ale je to tak lepší

Použila jsem tohle lepidlo, je to práškové, takže můžeme naředit jak chceme. Pokud nemáte lepidlo na tapety, použijte Herkules ředění s vodou. Ten poměr Herkula je asi čtvrt lepidla a zbytek voda.

Nafoukneme balónek. Já nenafukovala moc, aby to nebylo zbytečně velké a moc pracné :)

Z letáku jsem namuchlala dvě koule a přilepila izolepou

No a teď už můžeme nanášet vrstvy papíru. Doporučuji použít pod to nějaký starý tác, bude to dost kapat. Pro snadnější práci si ještě balónek dejte kelímek, hrneček, nebo něco, aby pěkně stál a nekutálel se :) Já nejdřív dávám jednu vrstvu po celém tělíčku a až po několika hodinách, klidně druhý den, druhou vrstvu. Tou už nešetřím a dávám klidně víc papírů najednou jak jsou k sobě přilepení, takže těch vrstev je nakonec jakoby víc, ale já s tím nemám tolik práce.

hotovo, nechte pěkně schnout, než budete lepit nožičky. Ještě bezvadný fígl od jedné maminky je, dát schnout do trouby, ale jen pustit větrák na foukání vzduchu, horkem by balónek praskl.

Tak teď půjdeme na nohy. Budeme potřebovat 6 brček. Odstřihneme kousek navíc viz. obrázek

ohneme konec brčka a v místě ohybu lípneme izolepu, aby ohyb držel

pořádně přilípneme aby to vypadalo nějak takto

uděláme to u všech nohou

a můžeme přilepit izolepou k tělu. Na fotce to nejde pořádně vidět, ale lepím tam zrovna tu izolepu :)

pak jsem jí lípla ještě sem, aby to pořádně drželo

tady jsou nalepené všechny nožičky

ze předu :)

teď to pěkně překryjeme letákama s lepidlem

pěkně obalíme celé nohy

a zas čekáme než to zaschne :) Klidně to můžete urychlit v troubě, pokud máte s větrákem. Ale nezapínejte teplotu jen větrák. To mi poradila jedna maminka z MMB a je to super, už sušíme :) pokud ale máte už to tělo úplně suché a můžete prasknout a vytáhnout balónek, tak vlastně můžete i péct, ale s tím balónkem bych to nedělala.

Až balónek pořádně zaschne, můžeme ho propíchnout a vytáhnout. Vzniklou dirku po balónku zalepíme izolepou, nebo pokud ještě máte novinama s lepidlem.

No a můžeme začít barvit :) My dělaly s neteří berušku a včelku a na barvení jsme používaly tempery

Terezka chtěla aby beruška měla tykadla, tak jsme nalepily chlupaté dráty, bohužel jsme neměly černé, tak máme fialové :) Lepila jsem je tavnou lepící pistolí

Teď budeme pracovat na včelce. Tady jsem si na papír nakreslila křídla, vystřihla a použila jako šablonu. Křídla jsem vyrobila z obyčejné měkké fólie na dokumenty. Barvení včelky jsem nefotila, to je myslím jasné :)

tady jsou dodělané fixem

Aby křídla pořádně držely tvar, tak jsem po obvodu křídla přilepila vázací drát. Prostě jsem jen křídlo položila na stůl, na to drát a ohýbala podle tvaru křídla, vždy jsem na to přilepila kousek izolepy, aby drát držel, posunula se o kousek dát atd. Když začínáte, tak nechte kousek drátu navíc a to samé na konci, to potom zasuneme do těla hmyzu. Izolepu jsem ještě pořádně přimačkávala nehtem. Klidně ať izolepa přesahuje přes křídlo, pak to odstřihneme.

tady jde vidět, jak mi všude izolepa přesahuje, tak jí odstřihnem

podle křídel uděláme do včelky dirky pomocí jedly. Do nich vsuneme konce drátů na křídlech, které namažeme lepidlem. Já opět lepila tavící pistolí. Moje včelka bude vyset v pokojíčku, takže jsem navíc udělala doprostřed dvě dirky, kterými jsem protáhla drát u udělala očko na zavěšení.

tak to vypadá z vrchu

Tadáááá hotovo. Ještě mě tak napadlo, že by vůbec nebylo špatné na křídla přilepit pár třpytek, to určitě ještě udělám, bude to hezký :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Alka111 12. 10. 2012, 13:26
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kačelina 5. 4. 2012, 12:25
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)díky za super návod :-) :-) nenechte se odradit a těším se na další :-)
derik 4. 4. 2012, 23:13
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Wiktorie 2. 4. 2012, 21:26
Už se mi suší vosa. Díky za radu s tím lepidlem bo herkules padl celý. Zítra běžím pro lepidlo na tapety.Dneska jsem viděla návod i na netopýra. Ach jo, kdy se budu učit na zkoušku,když po nocích dělám takové...,ale krásné. Děti to moc bavilo. O víkendu jedeme na další věci. napadla mě ještě želva pro kolegyni,ta by taky šla.
beastwoman 3. 4. 2012, 10:19
@Wiktorie To jsem ráda, že tvoříte (Y) To je super. My dnes budeme barvit hmyzáky, tak pak nafotím. Chtěla bych ještě udělat piráta, ale když tvoříme, tak toho doma moc neudělám a hromadí se mi práce ,-) Takže musím nejdřív dodělat svoje resty, než začnu s novým patláním :-D
trala 2. 4. 2012, 16:22
(Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
jolii 2. 4. 2012, 14:42
Skvělý návod! Na jaře mám s dětmi právě téma hmyz a tohle je super inspirace. Finální výrobky jsou úžasné. A kašírování je jedna z nejoblíbenějších činností dětí. (clamp) :-$ (F)
Slída 2. 4. 2012, 13:39
Je to parádní tvoření pro děti. Dělali jsme tak i vázy - oválné balónky. A dokonce to zvládly i děti s postižením. Vyráběli jsme tak Moranu, bylo to s nimi sice na dlouho, ale zážitek neuvěřitelný. Z půlky balónku lze udělat nádhernou masku na obličej. K tomu jsou možná lepší ty fáče, ale noviny jsou pro děti myslím lepší, tvárnější. Návod je výborně udělaný (Y) (Y) (Y) |:o)
nikolletav 2. 4. 2012, 12:39
(flower) Moc děkuji, určitě dnes vyzkoušíme, při tomhle počasí, super!!!!!!!!!!!!!!!! (L) (L) (L)
renda.b 2. 4. 2012, 12:09
No tak tomu říkám návod je to úžasnééé (Y) (Y) (Y)děkuji (L)
lenulka1982 2. 4. 2012, 10:34
Taky jsme z dětmi tvořily.A moc je to bavilo,hlavně to patlání,to je přilákalo nejvíc.Tady je i video... http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=UT5GCqyC5FQ&NR=1
ketyredl 2. 4. 2012, 9:17
Děkuji za podrobný návod, musíme s dětma také vyzkoušet. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
janka78 2. 4. 2012, 9:05
Pracuji ve škole,určitě vyzkouším.Dětem se takové výrobky líbí.Díky
susankab (upraveno) 2. 4. 2012, 12:47
co to jako má být??? to bych opravdu s dětma nedělala, šílenost (N) (N)-NAPSALA JSEM JEN SVŮJ NÁZOR !!!
nikolletav 2. 4. 2012, 12:40
@susankab Někdo po Vás nechce, aby jste něco dělala, já se svými určo udělám (Y)
susankab 2. 4. 2012, 12:48
@nikolletav (Y) (Y) (Y)
beastwoman 2. 4. 2012, 11:45
@susankab Vždyť tam píši, že to není hotové, že konečný výsledek mám v návodech TVOŘENÍ S DĚTMI HMYZ. Je tam i video, ale oni to dělají malinko jinak a maminkám to nešlo, tak jsem udělala tenhle doplňující návod, jak to dělám já, aby to bylo jasné a šlo vidět, že to fakt jde :-)
susankab 2. 4. 2012, 12:48
@beastwoman MY JSME TO DĚLALY Z FÁČŮ A JE TO LEPŠÍ,...
1987 2. 4. 2012, 10:42
@susankab je to lépe vidět na tom videu to je i hezčí
LEILI 2. 4. 2012, 10:00
@susankab *-)já jsem překvapená co vás tak pohoršilo...? je to vyrábění za pár korun, všechny potřebné věci jsou dostupné, zapojit se mohou i malé děti a výsledek je podle mě velmi dobrý(hotové výrobky jsou vidět v dalším návodu).. Já tedy za návod děkuji a určitě v létě využijeme... (F)
SilvieK 2. 4. 2012, 8:59
@susankab a proč šílenost *-) děti rády patlají, jen to s nimi zkuste, místo lepidla, můžete použít bramb.škrob na prádlo a že se vám nelíbí hmyz, tak vyrobte něco jiného, třeba sněhuláka, hallow.dýni nebo prasátko.
susankab 2. 4. 2012, 9:05
@SilvieK s dětma je toho co dělat,..., ale takovéhle plácání opravdu nééééééééééééééééééééé,..., je takových možnosti
lokoska 2. 4. 2012, 12:28
@susankab Nechápu, co se vám na tom nelíbí 8-| Pro děti úžasný nápad a viděla jste vůbec finální výrobek ??? :-@
susankab 2. 4. 2012, 12:49
@lokoska VIDĚLA, DĚLALY JSME JINAK
derik 2. 4. 2012, 11:16
@susankab (6)Nechápu,co se Vám na to nelíbí,vznikne z toho velká radost pro děti.Malej(4 roky)je z toho nadšenej a chce dalšího :-D
susankab 2. 4. 2012, 12:50
@derik DĚLALY JSME Z FÁČŮ A VYPADÁ TO LÉPE, ..., ALE KAŽDÝ AŤ SI DĚLÁ JAK CHCE
gatinha 2. 4. 2012, 15:04
@susankab tak se nam pochlubte, snad se nebojite (F)
Peva 2. 4. 2012, 13:44
@susankab Zapomněla jste si vypnout CAPS LOCK a dle mého názoru jste slepice. (L)
cipofka 2. 4. 2012, 13:51
@Peva S capslokem máte pravdu, ale jinak teda fakt nechápu, proč musí být paní slepice, když se jí něco nelíbí 8-| 8-| 8-| 8-| Je snad povinné jen tleskat? *-)
strejcinka 2. 4. 2012, 15:35
@cipofka Paní nikdo tleskat nenutí. Ale nevím, jakou jinou reakci čekala, když sama nedokáže napsat slušně svůj názor (jakože fáč je lepší). Radši sem bude házet expresivní výlevy typu "šílenost", "nééééééé" a palce dolů... trošku pubertální se mi zdá (cigo)
strejcinka 2. 4. 2012, 9:43
@susankab A viděla jste nedávno v návodech, jaký bude výsledek toho "plácání"? S malou (5 let) jsme kašírováním vyráběly v únoru masopustní masky, dopadly skvěle a moc nás to bavilo.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie