Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbili 4 návštěvníci)

Ufík aneb voči na dratu

0.0
Ufík aneb voči na dratu

Postup

Milé maminky,
předem se moc omlouvám pokud už to tu bylo (hledala jsem, ale nenašla...), protože návod jsem tiskla již dávno a až nyní se dostalo na výrobu (díky báječnému víkendovému počasí...).
Výroba je naprosto jednoduchá a na materiál nenáročná.
Potřebujete jenom dvě polystyrenové koule (já zakoupila v květinářství), chlupatý drátek, pohyblivé oči, temperky a tavnou pistoli (možná by to šlo lepit i lepidlem, ale tavná pistole je jistota.....) a také špejli.
Takže koule napíchneme na špejli a necháme dítě vybarvit dle fantazie půlku koule jednou barvou a druhou půlku odlišně......Lepší je na temperky nepoužívat moc vody (oni pak špatně na polystyrén chytají).
Když barvy zaschnou, uděláme špejlí otvor i v horní části koule (tam budou tykadla....), ve spodní části už dírky jsou po barvení (tam bude spojovací drát). A pak už tavnou pistolí přilepíme pohyblivé oči, a drátky dle fotky.....
Spojovací drátek i tykadla hezky vytvarujeme a je hotovo - spojovací drátek vsuneme mezi ukazováček a malíček a prsty znázorňují pusu. Nejvíc mě překvapilo, jak dlouho si s tím pak dítě hrálo (dnes i paní učitelce musela vzít Ufíka ukázat)......

Tady ještě jedno foto....

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

janča kment 14. 6. 2012, 8:02
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) děkuji za návod!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (flower) (flower) (flower) (hello) (hello) (hello)
Gaaby 11. 6. 2012, 22:18
(Y) (clamp) Tak ten je opravdu moc povedený! |:o) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie