Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 137 návštěvníků)

Cuketová buchta

5.0
Cuketová buchta

Potřebné ingredience

2 hrnky na hrubo nastrouhané cukety 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek oleje 1 hrnek cukru - krupice 1 PRDOPEČ - pr. do pečiva 1 lžička skořice (mleté) 1 lžička sody 1 lžíce hořkého kakaa - může být i více 2 vajíčka - já ještě přidávám tak 3 lžíce mletých ořechů

Postup přípravy

Nastrouháme na hrubo cukýnu a dáme do mísy, přidáme k tomu ostatní indegrience a vše zamícháme dohromady. Na plech dáme pečící papír a nebo vymažeme a vysypeme moukou, krupicí nebo strouhankou (kdo jak má zkušenosti a je zvyklý), nalijeme těsto na plech a dáme do trouby péct. V plynové troubě jí peču cca 20min. - knoflík od plynu mám skoro až na nejmíň. V elektrické opravdu nevím, ale každá hospodyňka ví, co její trouba umí.
Tato buchta je u nás opravdu vzácností, protože se na ní doma všichni těší celý rok - v době růstu cuket:-) Je rychlá, levná, vláčná a opravdu vynikající. Kdo nemá rád cuketu normálně (jako řízky nebo plněnou mletým masem apod.) v této buchtě jí určitě neucítí a bude mlaskat:-)

co potřebujeme

vše v míse připravené k promíchání

promíchané těsto

nalité těsto na pekáči a připravené k vložení do trouby

Finále - upečená, ale jen posypaná moučkovým cukrem. Patří na to ještě poleva, ale doma jsem neměla a dělat se mi jí už opravdu nechtělo. I tak je vynikající.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lujinka 22. 9. 2011, 10:32
dělám tu samou, místo cukety jablka a přidávám rozinky, polévám čokoládovou polevou :-) je vynikající, tak jdu teď zkusit tuto :-)
jjanael 18. 8. 2011, 13:00
Buchtička je skvělá (Y) akorát jsem měla tuhé těsto *-) , tak jsem přidala hrnek a půl mlíka :-)
Sylva1 27. 9. 2011, 8:47
@jjanael Janičko děkuji a to těsto má být takové tuhé. Ale určitě jste přidáním mléka nic nepokazila, když vám chutnala. Třeba jí příště naředím i já :-) (F) (F) (F) (F)
usmev 14. 8. 2011, 14:49
je výborná (Y), jen jsem měla těsto nějaké tužší , tak jsem tam přidala jednu sladkou activii a půl hrnku mléka ,-) (Y) (Y) (Y)
Sylva1 27. 9. 2011, 8:48
@usmev Kamilko děkuji (F) S tou activií to také není špatný nápad - i já zkusím (clamp)
Malvousek 13. 8. 2011, 13:07
Dneska jsem udělala buchtu dle vašeho receptu,a je fakt vynikajicí (Y) (Y) (Y) D O P O R U Č U J Í (clamp)
Sylva1 27. 9. 2011, 8:46
@Malvousek Moc děkuji (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie