(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Krůtí roláda s kari - v jednoduchosti je krása

Potřebné ingredience
krůtí prsa vcelku cca 1kg, 2 cibule, 5 stroužků česneku, koření dle libosti (my rádi adžiku), hořčice, kari omáčka, šunka, salám se zeleninou, hermelín, bujón
Postup přípravy
Původně měly být řízky, ale bylo mi líto celá prsa krájet, tak jsem se rozhodla pro jednoduchou roládu. Máme rádi chuť kari a koření adžika, takže ty zde dominují.
Krůtí prsa rozkrojíme na obdélníkový plát, kloubky prstů poklepeme, osolíme, opepříme, potřeme trochu hořčicí, více kari omáčkou (lze nahradit sypkým kořením), posypeme kořením adžika, poklademe šunkou, salámem se zeleninou (nebo prostě, co lednice dá). Hermelín nakrájíme na plátky a rozprostřeme na salámy, posypeme nakrájenou cibulí. Sbalíme do rolády, zajistíme párátky (ta kulatá jsou ostřejší a pevnější), anebo svážeme režnou nití. Druhou cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky a nasypeme na dno pekáče, lehce pomazaného olejem. Vložíme maso, zalijeme půl centimentrem vody a dáme přikryté péct cca hodinu na 220°C. Občas se podíváme, aby roláda nebyla na suchu, můžeme přelívat výpekem a při dalším dolívání přidáme v horké vodě rozmíchaný bujón a přilijeme k výpeku. Asi po hodině odkryjeme a na nižší teplotu - asi tak na 180°C dopékáme kůrčičku přibližně další hodinu.
Dobrou chuť!
Krůtí prsa rozkrojíme na obdélníkový plát, kloubky prstů poklepeme, osolíme, opepříme, potřeme trochu hořčicí, více kari omáčkou (lze nahradit sypkým kořením), posypeme kořením adžika, poklademe šunkou, salámem se zeleninou (nebo prostě, co lednice dá). Hermelín nakrájíme na plátky a rozprostřeme na salámy, posypeme nakrájenou cibulí. Sbalíme do rolády, zajistíme párátky (ta kulatá jsou ostřejší a pevnější), anebo svážeme režnou nití. Druhou cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky a nasypeme na dno pekáče, lehce pomazaného olejem. Vložíme maso, zalijeme půl centimentrem vody a dáme přikryté péct cca hodinu na 220°C. Občas se podíváme, aby roláda nebyla na suchu, můžeme přelívat výpekem a při dalším dolívání přidáme v horké vodě rozmíchaný bujón a přilijeme k výpeku. Asi po hodině odkryjeme a na nižší teplotu - asi tak na 180°C dopékáme kůrčičku přibližně další hodinu.
Dobrou chuť!

ještě vcelku po upečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Olča =)
(upraveno)
1. 5. 2011, 20:25
Ivi,vypada to moooc dobře
,určitě to bude i tak chutnat





nahlásit

Vanusak
(upraveno)
1. 5. 2011, 21:17
@Olča =)
Oli, moc děkuju, je to primitivní, já vím, ale třeba se někdy jako tip na jídlo hodí.
Jde tady hlavně o to koření adžika, moc lidí ho ani nezná a já už si bez něj nedokážu představit vaření.


nahlásit

Olča =)
(upraveno)
2. 5. 2011, 15:50
@Vanusak
Ivi,adžiku znám a použivám ji v kuchyni už dlouho.Také patři mezi mé oblibené..



nahlásit