Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Krůtí roláda s kari - v jednoduchosti je krása

0.0
Krůtí roláda s kari - v jednoduchosti je krása

Potřebné ingredience

krůtí prsa vcelku cca 1kg, 2 cibule, 5 stroužků česneku, koření dle libosti (my rádi adžiku), hořčice, kari omáčka, šunka, salám se zeleninou, hermelín, bujón

Postup přípravy

Původně měly být řízky, ale bylo mi líto celá prsa krájet, tak jsem se rozhodla pro jednoduchou roládu. Máme rádi chuť kari a koření adžika, takže ty zde dominují.

Krůtí prsa rozkrojíme na obdélníkový plát, kloubky prstů poklepeme, osolíme, opepříme, potřeme trochu hořčicí, více kari omáčkou (lze nahradit sypkým kořením), posypeme kořením adžika, poklademe šunkou, salámem se zeleninou (nebo prostě, co lednice dá). Hermelín nakrájíme na plátky a rozprostřeme na salámy, posypeme nakrájenou cibulí. Sbalíme do rolády, zajistíme párátky (ta kulatá jsou ostřejší a pevnější), anebo svážeme režnou nití. Druhou cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky a nasypeme na dno pekáče, lehce pomazaného olejem. Vložíme maso, zalijeme půl centimentrem vody a dáme přikryté péct cca hodinu na 220°C. Občas se podíváme, aby roláda nebyla na suchu, můžeme přelívat výpekem a při dalším dolívání přidáme v horké vodě rozmíchaný bujón a přilijeme k výpeku. Asi po hodině odkryjeme a na nižší teplotu - asi tak na 180°C dopékáme kůrčičku přibližně další hodinu.

Dobrou chuť!

ještě vcelku po upečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Olča =) 1. 5. 2011, 20:25
Ivi,vypada to moooc dobře (Y) (Y) (Y),určitě to bude i tak chutnat (pl) (pl)
Vanusak 1. 5. 2011, 21:17
@Olča =) Oli, moc děkuju, je to primitivní, já vím, ale třeba se někdy jako tip na jídlo hodí. :-) Jde tady hlavně o to koření adžika, moc lidí ho ani nezná a já už si bez něj nedokážu představit vaření. (Y)
Olča =) 2. 5. 2011, 15:50
@Vanusak Ivi,adžiku znám a použivám ji v kuchyni už dlouho.Také patři mezi mé oblibené.. (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie