(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jednoduché okopčené vanilkové rohlíčky - fantastické

Potřebné ingredience
280g Jizerky, 70g cukru moučka, nebo třtinový, 100g vlašských ořechů. Kdo má rád lískové, může použít 50 lískových a 50 vlašských, 200g másla - nenahrazovat margarýnem!!!! Na obalení cukr moučka, nebo jemně mletý třtinový + vanilkový cukr
Postup přípravy
Spojíme dohromady. Necháme v ledničce hodinu odpočinout. Poté tvarujeme bud formičkou nebo rukama rohlíčky. Dáváme 1,5- 2 cm od sebe. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stunů cca 5-6 min.
Než začneme obalovat necháme vychladnout aby se rohlíčky nelámali. I po vychladnutí se dobře obalí.
Upozorněmí. Těsto se nesmí nechat přes noc v ledničce. Po uležení jsou ještě křehčí a lámou se!
Možná by šla k těstu přidat guarová guma, aby těsto lépe drželo.
Než začneme obalovat necháme vychladnout aby se rohlíčky nelámali. I po vychladnutí se dobře obalí.
Upozorněmí. Těsto se nesmí nechat přes noc v ledničce. Po uležení jsou ještě křehčí a lámou se!
Možná by šla k těstu přidat guarová guma, aby těsto lépe drželo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dashakriz
(upraveno)
10. 12. 2011, 10:01
Můžu se zeptat, co je Jizerka??? Děkuji Dáša
nahlásit

leliška
(upraveno)
10. 12. 2011, 19:04
@dashakriz
Bezlepková mouka z Jizerských pekáren.
nahlásit
emotikona
(upraveno)
11. 12. 2011, 11:53
@leliška
Ano, ano. Jizerka je mouka z Jizerských pekáren. Zde je na ně mailwww.jipek.cz.. Pokud doma nemáte Jizerskou mouku, můžete použít jinou. Třeba od Schäru, nebo Novalim. Do těhle bych ale ještě pro jistotu přidala guarovou gumu - pojidlo - zdravá výživa. Jizerka ji obsahuje a tím mám zajištěno, že se mi těsto nerozpadne
))

nahlásit