Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Koláš s ovocem a rosolem

0.0
Koláš s ovocem a rosolem

Potřebné ingredience

4 žloutky, 1/4 l cukru, 8 lžic rozpuštěného másla nebo hery, rozmíchat přidat 1/4 l vlažné vody, 1/2 l polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, a sníh ze čtyř bílků.. ovoce(kompot,čerstvé) rosol- necelý 1 l vody s citronem a cukrem nebo šťávy z kompotu(my dáváme tu), cukr, 2 vanilkové pudinky.

Postup přípravy

uděláme těsto a vylijeme na vymyzaný a vysypaný plech,těsto upečeme a na něj poté klademe ovoce(pokrájené meruňky,broskve,hrušky prostě cokoliv) a na ovoce nalijeme ještě teplý rosol.

Rosol- vodu nebo šťávu z kompotu vaříme a zavaříme do ní dva pudinky..ještě teplé vlijeme na koláč a necháme ztuhnout..Můžeme zdobit šlehačkou..

Tenhle koláč dělá moje mamka a je opravdu moc dobrý,použít se dá jakékoliv ovoce kdo co má rád,my dáváme domácí kompoty:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alinka2 5. 2. 2012, 16:05
Také máme rádi a nejvíc v kombinaci kiwi, jahody, banány (Y)
veveřáček 5. 2. 2012, 17:29
@Alinka2 Tak kiwi a jahody to zní dobře :-) u nás banány moc nefrčej tak s tím by jsme neuspěly ,-) ale taky to někdy zkusíme s těma jahůdkama,až budou domácí :-p
KAMCA1980 5. 2. 2012, 15:54
Vypadá zajímavě..můžete napsat kolik přesně na ROSOL vody nebo kolik té štávy na 2 pudinky?a citronu?Děkuji moc.
veveřáček 5. 2. 2012, 17:26
@KAMCA1980 Tak jsem se mamky ptala kolik jí tam přesně dala,říkala tak cca 800 max 900ml..když je tam 800 je to takový hustší a pěkně to vytuhne..dáváme šťávu z kompotů takže už doslazujeme jen málo nebo vůbec a citron tím pádem nedáváme vůbec..já to takhle psala podle receptu,ale myslím,že do té vody si citron a cukr každý dá podle své chuti..

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie