(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
Pudingoš

Potřebné ingredience
těsto: 900 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 kostka kvasnic (42 g), 400 ml mléka, 5 lžic oleje, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 2 vejce náplň: 500 ml mléka, 2 sáčky čokoládového pudinkového prášku, 4 lžíce kakaového prášku, 250 g krystalového cukru, 250 g másla olej na potření
Postup přípravy
Z trochy teplého mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak ho nalijeme do mísy k mouce, přidáme všechno ostatní a vypracujeme hladké těsto. Kdo má domácí pekárnu, nechá těsto udělat v ní.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Do vychladlého zašleháme změklé máslo a kakaový prášek.
Nakynuté těsto rozdělíme na šest stejných kousků. Každý rozválíme na obdélník, potřeme šestinou náplně (asi 3 lžíce) a smotáme jako roládu. Všechny spoje (na koncích i podélně) důkladně zmáčkneme.
Vždycky dvě "rolády" spleteme do copu a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu necháme ještě asi 20 minut kynout, potřeme olejem a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C, cca 20 minut) dozlatova.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Do vychladlého zašleháme změklé máslo a kakaový prášek.
Nakynuté těsto rozdělíme na šest stejných kousků. Každý rozválíme na obdélník, potřeme šestinou náplně (asi 3 lžíce) a smotáme jako roládu. Všechny spoje (na koncích i podélně) důkladně zmáčkneme.
Vždycky dvě "rolády" spleteme do copu a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu necháme ještě asi 20 minut kynout, potřeme olejem a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C, cca 20 minut) dozlatova.

xxx

xxx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tetakniha
(upraveno)
3. 5. 2015, 22:02
Mńam, příští týden upeču vnoučátkům, sobě i dědovi

nahlásit

heguš
(upraveno)
3. 5. 2015, 20:38
Skvělá buchta, lepší kynutou jsem nejedla, určitě doporučuji vyzkoušet!!!!

nahlásit
chucky 1111
(upraveno)
31. 3. 2013, 22:10
Musím vyzkoušet jen nevím zda to budu umět umotat

nahlásit
magick
(upraveno)
31. 3. 2013, 22:07
Výbornéé!!!doporučuji upéct,jednoduché a velmi jedlé!!!


nahlásit
mirkaberkys
(upraveno)
31. 1. 2013, 14:02
Vyzkoušeno, snězeno. Pochutnali jsme si.
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4299669

nahlásit

Štěpařka
(upraveno)
1. 2. 2013, 6:14
@mirkaberkys
Tak to jsem ráda,že chutnal


nahlásit
Mafra72
(upraveno)
20. 1. 2013, 14:09
Něco naprosto úúúžasného. Než jsem nakrájela pro ostatní, tak jsem stačila půlku sež..t


nahlásit

Štěpařka
(upraveno)
21. 1. 2013, 7:10
@Mafra72
Marti,jsem ráda,že chutnalo

nahlásit
Johanka N.
(upraveno)
19. 1. 2013, 10:18
prosím proč se tam dává droždí i prdopeč ?

nahlásit

Štěpařka
(upraveno)
21. 1. 2013, 7:10
@Johanka N.
Hani nevím,proč je tam oboje,je to takhle v původním receptu,tak jsem to tak i dělala

nahlásit

bekorka
(upraveno)
16. 1. 2013, 12:52
Tak to jsem si dala... Právě jsem dopekla. Je naprosto skvělý a i já děkuji za recept. Jen doufám, že vydrží než přijde banda chlapů domů. Neustále chodím a ukrajuji...

nahlásit

Štěpařka
(upraveno)
17. 1. 2013, 7:43
@bekorka
Maruško,tak to jsem ráda,že se pudingoš povedl a že chutnal a snad i chlapi se dočkali

nahlásit

jeremy
(upraveno)
10. 3. 2012, 23:41



nahlásit

peke
(upraveno)
9. 3. 2012, 16:39
taky ho tu mám a je super

nahlásit
jome
(upraveno)
8. 3. 2012, 15:39
Moooc žravé také peču podle Martiny P. ID 48 300 na slovenském M.B. má skvělý foto postup doporučuji



nahlásit

(Gabriška)
(upraveno)
8. 3. 2012, 14:53
Vypadá náramně jedle






nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
8. 3. 2012, 12:29
Vypadá skvěle



nahlásit
Janine2
(upraveno)
8. 3. 2012, 10:38
To je krása.... Musím vyzkoušet

nahlásit

opti
(upraveno)
8. 3. 2012, 10:18
juuu, tak ten se mi mooooc líbí...
nahlásit

Štěpařka
(upraveno)
8. 3. 2012, 10:13
Tak receptík už je tam - ať se všem daří

nahlásit

honina
(upraveno)
8. 3. 2012, 9:31
Také bych byla ráda za receptík
Vypadá to mooc dobře


nahlásit

Monda71
(upraveno)
8. 3. 2012, 9:26






nahlásit

Kaiha
(upraveno)
8. 3. 2012, 9:13
Vypadá to skvěle, ale postup a přísady by se hodily. Takové buchtičky máme doma mooooc rádi

nahlásit