Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Zdravé sušenky z ovesných vloček

0.0
Zdravé sušenky z ovesných vloček

Potřebné ingredience

1 hrnek vloček (dala jsem napůl ovesné a žitné) - rozemleté, 1 hrnek otrub (dala jsem půl hrnku otrub a půl hrnku pšeničných klíčků), 1 hrnek špaldové mouky (může být i normální), 1/2 hrnku tuku (olej, máslo, hera), 2 vejce, 1 lžička PDP, 1/2 hrnku třtinového cukru (může být i normální), 1 tvaroh (měla jsem vaničkový nízkotučný, ale je to jedno:) ), no a pak, co kdo má rád - já jsem dala mandle (mleté), 1 vaničku kandovaného ovoce, rozinky, směs semínek (slunečnice, lněné semínko, sezam) a čokoládového zajíce z Velikonoc:) - nastrouhaného, nevím, kolik této směsi dohromady bylo - dávala jsem od oka:)

Postup přípravy

Recept není úplně můj, inspirovala jsem se na internetu, ale oproti původnímu receptu jsem trošku poupravila suroviny.
V jedné míse smícháme tuk (já jsem použila heru a máslo půl napůl - rozpuštěný), vajíčka, cukr a tvaroh, ve druhé misce vše sypké, nakonec smícháme dohromady. Navlhčenýma rukama děláme kuličky, které pak rozplácneme, pěkně drží tvar a moc nenabudou. Pečeme na 180-200°C cca 15 minut - já vždycky jeden zkusím otočit, když je zespod nahnědlý, tak vyndávám.
Mám hodně ráda sladké a celozrnné sušenky mě na "mlsnou" nikdy nelákaly, tyto jsou ale opravdu výborné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vanusak 1. 5. 2012, 11:01
Ty vypadají dobře, vyzkouším! |:o)
MagdaSon 2. 5. 2012, 19:37
@Vanusak Vyzkoušejte :-), včera jsem je vzala ke kamarádce - s obavami, jestli nejsou až noc "zdravé" ,-), ale všem moc chutnaly, všechny jsme (zajic) a to podotýkám, že nejsme žádní vyznavači superzdravé stravy ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie