(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
buchta s tvarohem a povidlím
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY\ TĚSTO++2 hrnky hladké mouky++1 hrnek cukru++1 hrnek mléka pokojové teploty++1/2 hrnku oleje++2 celá vejce++1 prášek do pečiva++++ VAROHOVÁ NÁPLŇ++2 tvarohy++1 hrnek cukru++ 1 vanilkový cukr++1 vanilkový pudink prášek++2 celá vejce++1 hrnek mléka++POVIDLA - asi půl hrnku
Postup přípravy
recept mi poslala kamarádka a je moc dobrý tak si ho dávám do oblíbených:-))))
POSTUP PŘÍPRAVY:
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse - nejdříve vyšleháme vajíčka s cukrem,olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink / prášek/, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně). Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova, je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče.První těsto poklademe tvarohovou vrstvou, lžičkou poklademe povidla, jsou-li tužší, můžeme je na chvíli dát do mikrovlnky( případně přidat trochu rumu, skořice).Zalijeme druhou polovinou těsta , nemusí být celý povrch pokrytý, já to liji jako mřížku :-), a dáme do trouby.Upečenou buchtu necháme vychladnout a pocukrujeme.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse - nejdříve vyšleháme vajíčka s cukrem,olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink / prášek/, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně). Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova, je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče.První těsto poklademe tvarohovou vrstvou, lžičkou poklademe povidla, jsou-li tužší, můžeme je na chvíli dát do mikrovlnky( případně přidat trochu rumu, skořice).Zalijeme druhou polovinou těsta , nemusí být celý povrch pokrytý, já to liji jako mřížku :-), a dáme do trouby.Upečenou buchtu necháme vychladnout a pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

MíšaC
(upraveno)
15. 3. 2016, 17:33
Ten recept je zkopírovaný odtud http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=95747. Pokud si ho chcete uložit do oblíbených, tak se to dělá tak, že prostě kliknete na PŘIDAT K OBLÍBENÝM u daného receptu, ne že si ho překopírujete do svých receptů.
nahlásit

mamcakamca
(upraveno)
27. 8. 2016, 22:09
@MíšaC
Já nikde nic nekopírovala, ani nevím že tady je tento recept, nemám čas projíždět každej recept tady na mmb, jak jste si všimla v úvodu píšu že mi jej poslala kamarádka mailem, takže ais těžko jsem ho někde tady na mmb kopírovala. Nechápu proč tady furt někdo řeší jeslti je to můj nebo něčí recept a uložit do oblíbených si ho fakt umím nápovědu nepotřebuju.
Navíc těchto receptů koluje na netu hafo na stejnou buchtu
takže opravdu nebudu řešit kde, kdy a kým to bylo obšlehnuto
A navíc kdybyste si ten recpet z roku 2010 přečetla tak byste zjistila, že úplně stejnej není!!!!













nahlásit

petrulka
(upraveno)
15. 3. 2016, 18:07
@MíšaC

nahlásit

Lucka1401
(upraveno)
15. 3. 2016, 17:14
Luxusní koláč






nahlásit

jeremy
(upraveno)
26. 7. 2012, 13:03





nahlásit
Vera N
(upraveno)
16. 7. 2012, 22:12
Tak to rozhodně vyzkouším. Tvaroh i povila můžeme.


nahlásit