Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

VÝBORNÉ LASAGNE S MLETÝM MASEM

0.0
VÝBORNÉ LASAGNE S MLETÝM MASEM

Potřebné ingredience

MASOVÁ SMĚS: -60 dkg mletého masa -1 sklenice lečo se žampiony-LIDL (72 dkg) -1 konzerva kukuřice s fazolemi v rajčatové omáčce -LIDL (43 dkg) -1 lžíce oleje -sůl a pepř podle chuti BEŠAMEL: -7 dkg másla -7 dkg hladké mouky -5,5 dl mléka LASAGNE - 16 plátků

Postup přípravy

MASOVÁ SMĚS:
Na oleji krátce opečeme maso-pokusit se hodně rozmělnit. Přimícháme lečo, zeleninu,sůl a pepř (to už nemusíme vařit) a dáme zatím stranou
BEŠAMEL:
Máslo rozehřejeme , přidáme mouku aosmahneme tak minutku vznikne světloučká jíška a metličkou zašleháme mléko. Určitě nedělejte tmavou jíšku. Vznikne nám bešamel, který také dáme zatím stranou.
LASAGNE:
Do vysokého plechu vařící vodu a lasaně do ní asi na pět minut namočím. Jde potom s nimi dobře pracovat

Zapékací misku vymažeme olejem, položíme první vrstvu lasaní, nandáme ve slabé vrstvě maso, bešamel -(stačí lžící jen tak místy zakapat je to tuhá hmota nebo i lžící roztřít stejně se zapeče a rozteče)a takhle pokračujeme. Poslední vrstva musí být maso a bešamel!!!!! Hlavně si spočítejte kolik budete dělat vrstev a tudíž kolik budete potřebovat dílů masa a bešamelu!!!

Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 35- 40 minut odkryté. Jestli máte rádi sýr, tak před koncem pečení si ho můžete na lasaně nastrouhat a nechat zapéct.
Tento recept jsem někde také vyhledala maličko upravila ale je to výborné

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie