(recept
si oblíbilo 274 návštěvníků)
Koblížky pečené v troubě

Potřebné ingredience
:500 g hladké mouky 250 ml mléka 1 žloutek 40 g cukru 50 g másla nebo hery špetka soli 1 vanilkový cukr 1 kostka droždí (42 g) náplň: marmeláda na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti)
Postup přípravy
Zpracujeme těsto. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
26. 2. 2018, 14:04



nahlásit
karma75
(upraveno)
25. 2. 2018, 14:57
Vyzkouším
, vypadají nádherně a navíc s minimem tuku

nahlásit
jituneli
(upraveno)
20. 8. 2013, 21:12
Můžu říci, že jsou teda výborné
,tím, jak se na závěr namažou máslem a rumem, zvláční a jsou prostě k nakousnutí
Za nás tedy za 1









nahlásit

Renča73
(upraveno)
9. 3. 2013, 8:09






nahlásit

zdenka54
(upraveno)
21. 2. 2013, 20:56
Dělala jsem dneska,zadělala v pekárně
výborně se s těstem pracuje,je to za chvilku.Bylo jich 25 a byly moc dobré
smažené dělám drahně let a podle rodiny supr,ale tyto jsou mnohem lepší.Nechápu některé komentáře,protože je přece nad slunce jasné,že pečené budou spíš "buchtózní"



nahlásit
Žanda2
(upraveno)
20. 2. 2013, 11:21
Dobrý den, dá se těsto ztadělat i v pekárně?Poměr všeho je asi stejný,jen místo droždí,sušené? Děkuji.Koblížky vypadají nádherně

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
18. 2. 2013, 19:21
také vyzkouším

nahlásit
Vladka Mat
(upraveno)
16. 2. 2013, 19:15


nahlásit

Koblížci
(upraveno)
16. 2. 2013, 14:31
Chudák pravý koblížek
Tenhle má s koblihou společnou jen podobu..nevylepšil to ani ten rum s máslem. Chuťově jen velmi průměrná buchta...
Zítra musím rodině vylepšit chuť koblížkem smaženým



nahlásit

gabca30kk
(upraveno)
21. 2. 2013, 16:27
@Koblížci
Nevím kde" soudruzi " udělaly chybu
ale nák se to nezdařilo
Já se vracím ke klasickým smaž.koblihám



nahlásit

BB72
(upraveno)
18. 2. 2013, 19:13
@Koblížci
Za mne rovněž...nic moc..průměrná buchta .Dělala jsem již loni a KLASICKÝ KOBLIH JE KOBLIH

nahlásit

Appletka
(upraveno)
16. 2. 2013, 15:56
@Koblížci
Ještě jsem nevyzkoušela, ale mám v plánu. Bohužel někteří smažené nesmí nebo nechtějí jíst smažené pokrmy

nahlásit

Michaela73
(upraveno)
16. 2. 2013, 11:27
Pravě jsem vytáhla první plech z trouby... ty jsou tak krasný
Mam jich 30 ks. Chtěla jsem dát foto, ale je moc velké
Dík za recept



nahlásit

Appletka
(upraveno)
15. 2. 2013, 0:01
Prosím, dají se udělat ze sušeného droždí? A kolik tam dát - celý jeden sáček? Díky za radu.
nahlásit
Evelyn123
(upraveno)
16. 2. 2013, 14:00
@Appletka
Určitě jeden celý sáček. To je na 500 g mouky.
nahlásit

Zuzikk
(upraveno)
11. 2. 2013, 17:29
chjo proč nemám doma droždí??? hned bych zadělala

nahlásit
carodejkaivka
(upraveno)
11. 2. 2013, 17:28
tak jsem je dnes upekla
.Jen jsem měla blbou marmošku,protože se mi vcucla do těsta
, ale jinak byly úžasný
a hned byly pryč




nahlásit

zuzica
(upraveno)
11. 2. 2013, 17:00




nahlásit

Krámek pro radost
(upraveno)
11. 2. 2013, 16:07






nahlásit

jančawq
(upraveno)
10. 2. 2013, 16:55
Právě mám udělané těsto a čekám až vykyne
jenom se chci zeptat, na jakou sílu mám těsto vyválet - 1cm? nebo kolik? Děkuji


nahlásit
Atlaska
(upraveno)
9. 2. 2013, 16:51
20 kousků



nahlásit
lakpip
(upraveno)
8. 2. 2013, 16:30
Včera jsem dělala koblížky podle Vašeho receptu a jsou opravdu bezkonkurenční, mňamóóózní
. Děkuji za super recept. Lenka



nahlásit

elian
(upraveno)
7. 2. 2013, 18:03
Děkuji p.Julianě za odpověď.

nahlásit

petra.l
(upraveno)
7. 2. 2013, 16:08
Jsou vynikající




nahlásit