Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

♥♥♥MORAVSKÉ KOLÁČKY♥♥♥ S TVAROHEM A POVIDLY♥♥♥

0.0
♥♥♥MORAVSKÉ KOLÁČKY♥♥♥  S TVAROHEM A POVIDLY♥♥♥

Potřebné ingredience

250ml mléka, 100g krupicového cukru, 30g droždí, špetka soli, 500g polohrubé mouky, 100g změklého másla, 3 žloutky, 1-2 vejce na potření, 320g tavrohu + 2 lžíce cukru, 250g švestkových povidel. Na drobenku: 80g másla, 80g krupicového cukru, 100-120g hrubé mouky

Postup přípravy

Z malého množství mléka, cukru a nadrobeného droždí zaděláme kvásek. Mouku nasypte do mísy, přidejte k ní špetku soli a máslo, ve zbytku mléka našlehejte 3 žloutky a spolu s kváskem přidejte k mouce a uhněťte těsto. Dejte asi na hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem.

Část těsta jsem si odkrojila, válečkem rozválela a štamprdlí vykrajovala kolečka (okoukala sem to u receptu kdy pani dělala takto buchtičky se šodo), doprostřed kolečka, dejte trochu tvarohu, uazavřete těsto k sobě, a vzniklé kuličky dávejte na plech (vyloženým pečícím papírem) uzavřenou stranou dolů. Nechte chvilku vykynout. potom do každého koláčku udělejte prohlubeň, dáme povidla a po okrajích potřete rozšlehaným vejcem, střed posypte drobenkou, získanou smícháním všech potřebných ingrediencí. V troubě vyhřáté na 160C, pečte dozalatova asi 20minut.

Kousků cca 80-90 podle toho kdo je jak má velké.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie