(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Medovník..rychlý....dobrýýýý:-))

Potřebné ingredience
3 VEJCE,3 LŽÍCE MEDU,30 dkg CUKRU, 40 dkg Hl.Mouky, 1 HERA, 1 LŽIČKA SODY, KRÉM- 1 SALKO,1 MÁSLO. Pečící papír na plech.
Postup přípravy
Vše na těsto dáme do mísy a zalijeme jednou rozpuštěnou herou-promícháme. Na plech položíme peč.papír a natíráme těsto tak aby nám to dalo aspon 3 placky. Upečem do zlatava až medova a pokládáme na sebe, oříznem kraje a ty pak rozmixujem na posyp.
Salko nalejeme do mísy a rozmixujem s máslem.
Placky pak promažem krémem a potřem i vršek a strany,které pak posypem rozmixovanými odkrojky.
Dobrou chut.
Salko nalejeme do mísy a rozmixujem s máslem.
Placky pak promažem krémem a potřem i vršek a strany,které pak posypem rozmixovanými odkrojky.
Dobrou chut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Egreska
(upraveno)
23. 6. 2009, 16:39
Chcem sa spytat kolko placiek vyjde z tohto mnozstva cesta...vyjde viac ako 3 platy??? lebo 3 sa mi zda malo....dakujem!!!

nahlásit
PetraK
(upraveno)
18. 6. 2009, 8:12
Taky už jsem pekla a super. Rychlý a snadný.
Jen je nejlepší počkat a jíst až za dva dny. To je nejlepší a není už tak sladký. Ale kdo to má vydržet.





nahlásit

ivanap
(upraveno)
8. 6. 2009, 19:30
Dnes jsem pekla,je vynikající,na mě dost sladký,ale rychlý a na poprvé velký úspěch

nahlásit

lucikpucik
(upraveno)
9. 4. 2009, 11:09
Tak už podruhé pečem, je fakt vynikající, jen vařím salko, je to více jako karamel.



nahlásit

lenavackova
(upraveno)
7. 3. 2009, 14:06
Terezko,MOC děkuju za bezvadný recept,dlouho jsem váhala jestli medovník upéct nebo ne,děti do mně stále rýpaly,tak jsem o medovníku přečetla co se dá,ale jak recept začíná "v hrnci ušleháme nad párou" tak jdu od toho.Váš recept mně doslova nadchnul!Vyšly mi 4 placky na velikost plechu,ale krém jsem udělala z vařeného Salka,placky jsem potírala trošku mlékem a mazala zkaramelizovaným Salkem vyšlehaným s máslem a druhý den byl medovník krásně vláčný.Vlastním tělem jsem pár kousků ubránila ještě do dalšího dne a to byl medovník teprve famózní!!!Rodina chce na oslavy už jen tento medovník a Váš recept jsem rozdala,kde se dá.Děkuji,děkuji,děkuji

nahlásit

aweii
(upraveno)
1. 12. 2008, 10:03
Terezko v pátek jsem dělala a je opravdu vynikající, překvapilo mně, že je snadný recept. Moc jsme si pochutnali, děkuji za racept, budu dělat častěji.



nahlásit

Rejža
(upraveno)
27. 5. 2008, 19:44
Medovník hotový a manžel už se cpe až má boule za ušima.Výborný
.Ohromná mňamka















nahlásit

Bára D.
(upraveno)
15. 3. 2008, 12:46
Teď jsem dopekla
a nějak rychle to mizí
. Fakt dobroučký, všichni si pochvalují
. Děkuji za recept
Bára










nahlásit

Bajula
(upraveno)
9. 3. 2008, 13:42
Terezko,medovník je výborný
.Upekla jsem ho tatínkovi na narozeniny a všichni si moc pochvalovali
. Bára


nahlásit
alfik17
(upraveno)
11. 3. 2008, 13:21
@Bajula
Medovník nechávám v lednici a vláčný je skoro hned,jíme ho ještě týž den,placky tvrdý nemívám
dala jste přesné množství ingrediencí
?Opravdu je to jeden z mála receptů kdy placky jsou měkké,taky jsem pekla už hooodně druhů a vždy jak kámen
Tento o.k.



nahlásit

Bajula
(upraveno)
11. 3. 2008, 19:35
@alfik17
Já jsem ho pekla den předem-v den oslavy bych nestíhala.Ale jak píšete,byl by výborný určitě již první den
.

nahlásit
alfik17
(upraveno)
13. 3. 2008, 7:49
@Bajula
Baru,jsem ráda že chutnal

nahlásit

Šarča
(upraveno)
8. 3. 2008, 13:26
Dnes jsem dělala medovník, povedl se,ale ještě nevím jak chutná
A mám dotaz, kde nechat medovník ztuhnout, v lednici? A zvláční potom ty placky když ho mám v lednici?












nahlásit

Šarča
(upraveno)
8. 3. 2008, 17:11
@Šarča
jo a jak dlouho ho nechat odležet, už jsem ho zkoušela a ten spodní korpus je ještě tvrdší

nahlásit

Jobula
(upraveno)
2. 3. 2008, 11:29
Moc,moc,moc vám dakujem.zajtra to skusím.Este raz dik.papa



nahlásit

Jobula
(upraveno)
2. 3. 2008, 10:45
Dobry den
chcem sa opitat :mam to salko uvarit?




nahlásit
alfik17
(upraveno)
2. 3. 2008, 11:12
@Jobula
Nevařit ,jen nalít a mixovat,krásně to dortík zvláční

nahlásit