Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

DROBENKOVÝ KOLÁČ DĚKUJI ELENCE

0.0
DROBENKOVÝ KOLÁČ DĚKUJI ELENCE

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 100 g másla 80 g cukru 30 g droždí 3 žloutky (žloutek použijeme pouze na potření) Sůl Vanilka Citrónová kůra Tvarohová nádivka 300 g tvarohu 70 g cukru 50 g másla 2 vejce Vanilka Citrónová kůra Sůl Povidlová nádivka 300 g švestkových povidel 1 lžička rumu Cukr Citrónová kůra Drobenka 50 g polohrubé mouky 30 g másla 1 lžíce cukru

Postup přípravy

Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek a necháme vykynout. Zatím v míse nahřejeme mouku, přidáme sůl, citrónovou kúru, vanilku, vykynutý kvásek a ohřáté mléko smíchané se 2 žloutky, s tekutým máslem. Vypracujeme vláčné těsto, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teple vykynout.
Připravíme si drobenku a tvarohovou i povidlovou nádivku. Na drobenku smícháme 50 g polohrubé mouky s lžící cukru a 30 gramy másla. Povidlovou nádivku získáme promísením švestkových povidel s cukrem, lžičkou rumu a citrónovou kúrou. Při přípravě tvarohové nádivky utřeme máslo s cukrem, přidáme prolisovaný tvaroh, do pěny ušlehaná vejce, vanilku, citrónovou kůru, sníh z bílků a trochu soli.
Z vykynutého těsta lžící vykrajujeme na pomoučněný vál kousky, které zaoblíme, shora zploštíme a vytáhneme jejich okraje. Do středu klademe tvarohovou nádivku a spojujeme jako plněné knedlíky. Spojeným místem je pokládáme na pomaštěný plech a necháme vykynout. Poté je pomocí skleničky zploštíme uprostřed, ale okraje necháme přes jeden centimetr široké. Takto nachystané koláčky potřeme žloutkem, do středu dáme povidlovou nádivku a posypeme drobenkou. Necháme naposledy vykynout a upečeme dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 1. 6. 2014, 11:34
(Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie