Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

DÝŇOVÉ MUFFINY

0.0
DÝŇOVÉ MUFFINY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 3 vejce, 75g třtinového cukru, 3 PL oleje, cca 200g jemně strouhané dýně, 5 PL horké vody, 210g mouky (půl na půl jáhlová a celozrnná pohanková), 2 zarovnané ČL kypřícího prášku. DROBENKA: lžíce tuku (dávám stellu nebo omegu), vrchovatá lžíce cukru a mouky.

Postup přípravy

Těsto: Žloutky, cukr vyšlehat do pěny, postupně přidat olej a horkou vodu. Šlehat do husté pěny. Pak jemně vmíchat strouhanou dýni, mouku a kypřící prášek. Vyšlehat sníh z bílků a opatrně vmíchat do těsta.
Drobenka: smícháme tuk, cukr a mouku.

Naplnit papírové košíčky, posypat drobenkou a péct při 180°C.



Peču pro dceru, která má poměrně dost potravinových alergií a intolerancí.
Mj. nesmí mléko, lepek, sóju, kukuřici, ořechy, čokoládu a většinu ovoce. Recepty, co budu vkládat jsou proto vhodné pro všechny, kdo trpí nesnášenlivostí čehokoliv z výše vypsaného.

Co se užití mouk týče, dcera nesmí nic, co obsahuje kukuřici, proto nepoužívám běžně dostupné bezlepkové směsi. Jejich základem je právě kukuřice.
Složení kukuřičné bílkoviny je velmi podobné té lepkové a všichni s intolerancí lepku by měli počítat s tím, že i kukuřice jim může způsobovat stejné problémy jako lepek.
Používám jednodruhové mouky (pohankovou hladkou nebo celozrnnou, jáhlovou, amarantovou, rýžovou,...) a míchám dle potřeby.
Samozřejmě v receptech lze zaměnit za běžné bezlepkové směsi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

skalapanagia 15. 2. 2015, 16:15
(clamp) (clamp) (clamp) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie