(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
kefírová buchta-jitulcinyrecepty.cz

Potřebné ingredience
500ml kefírového mléka, 30dkg moučkového cukru, 40dkg polohrubé mouky, 2 vejce (sníh), 150ml oleje, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky v míse smícháme s ostatními ingrediencemi (kdo chce, může přidat 2-3 polévkové lžíce kakaa) a nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 15 minut nebo dokud vršek buchty není krásně zlatavý (viz. foto). Po vychladnutí vršek buchty posypeme moučkovým cukrem nebo kdo chce, může polít čokoládovo
Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky v míse smícháme s ostatními ingrediencemi (kdo chce, může přidat 2-3 polévkové lžíce kakaa) a nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 15 minut nebo dokud vršek buchty není krásně zlatavý (viz. foto). Po vychladnutí vršek buchty posypeme moučkovým cukrem nebo kdo chce, může polít čokoládovo

rychlá a moc dobrá
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé