(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Domácí gnocchi s květákem a sušenými rajčaty

Potřebné ingredience
gnocchi pro 2-3 osoby: 500 g brambor ,180 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžičku soli, hladkou mouku na podsypání 1/2 uvařeného květáku, rajčata v oleji, 1 česnek, 1 malá cibule, čerstvá bazalka, pepř, kari, chilli, smetana na vaření, parmezán
Postup přípravy
Neoloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Scedíme, oloupeme a vychladlé prolisujeme mačkadlem na brambory. Přisypeme hladkou mouku smíchanou se solí a vypracujeme hladké, mírně lepivé těsto.
Na pomoučeném vále vytvoříme z těsta několik šišek, ty rozkrájíme na menší kousky. Jednotlivé noky vytvarujeme. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut. Jsou hotové, když vyplavou na hladinu.
Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme nakrájenou slaninu, chvili opékáme. Poté na pánev dáme uvařené gnocchi s nakrájenými rajčaty a opečeme. Přidáme pokrájený uvařený květák, opět chvíli opékáme a přilijeme smetanu, ochutíme pepřem, solí, kari, chilli, prolisovaným česnekem a pokrájenou bazalkou.
Na pomoučeném vále vytvoříme z těsta několik šišek, ty rozkrájíme na menší kousky. Jednotlivé noky vytvarujeme. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut. Jsou hotové, když vyplavou na hladinu.
Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme nakrájenou slaninu, chvili opékáme. Poté na pánev dáme uvařené gnocchi s nakrájenými rajčaty a opečeme. Přidáme pokrájený uvařený květák, opět chvíli opékáme a přilijeme smetanu, ochutíme pepřem, solí, kari, chilli, prolisovaným česnekem a pokrájenou bazalkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
26. 11. 2017, 22:47

nahlásit
hantonie
(upraveno)
13. 11. 2017, 23:24




nahlásit