(recept
si oblíbilo 75 návštěvníků)
HIT letošního léta.. naprosto exluzivní bublanina ....super přísada borůvky

Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru ( já dávám pro vůni ještě 1 vanilkový cukr), 1 hrnek mléka, 1 prdopeč, 3/4 hrnku oleje, 2 vajíčkaovoce dle chuti.. u nás jako naprostá bomba vyhrála kombinace jahod a borůvky, které jsem ještě prosypala vanilkovým cukrem. Tato bublanina je z borůvek a třešní.
Postup přípravy
Všechny suroviny dát do misky. Oprvdu satačí jen vařečkou pořádně promíchat, aby nevznikly žmoulk yy mouka se pořádně promíchala. Trvá to opravdu chvilinku, těsto je velmi dobře zpracovatelné. Pečící plech či formu vymazat olejem a vysypat moukou. Nalít těsto a navrch posypat ovocem. U nás e teda boom borůvka s jiným ovocem. Aby ale bublanina nebyla kyselá posypu borůvky s ovocem vanilkovým cukrem, je to opravdu úžásná tečka. Peču v horkovzdušné troubě na 160 stupňů asi 40 minut, ale chce to vyzkoušet. PO píchnutí špejle do středu těsta nesmí na špejli žádné těsto zůstat. Přeji dobbou chuť. U nás je buchta tak rychle pryč, že tu jahodou jsem nestihla ani vyfotit a tu s třešněmi jsem fotila, hned po vyndání z trouby, jinak už za chvíli taky nebyla.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivahouba
(upraveno)
28. 6. 2014, 21:21



nahlásit

BRAVO
(upraveno)
24. 6. 2014, 22:58
Dělám úplně stejnou, recept mám od kamarádky s názvem "buchta pro všechno" - dá se použít i třeba na mramorovou buchtu, nebo bábovku s ořechy, kokosem nebo čokoládou, prostě variant je spousta... jo jen dáváme pouze 1/2 hrnku oleje, úplně to stačí...

nahlásit
volcom
(upraveno)
24. 6. 2014, 22:14
Dobrý den Věřuš.Dnes jsem pekla podle vašeho receptu buchtičku a musím napsat,že velký luxus
.Trochu jsem si poupravila,jako,že jsem do těsta dala vanilku a trochu smetany,ovoce bylo meruňky,třešně a borůvky a to vše zasypané kokosovou drobenkou s třtinovým cukrem a bašta neskutečná,budu péci nadále.Moc děkuji
Krásné léto















nahlásit

Magdak800i
(upraveno)
19. 5. 2013, 11:48
Rychlá a hlavně výborná



nahlásit

mumlina
(upraveno)
7. 7. 2012, 14:41
Opravdu výtečná, není suchá super, děkuji moc


nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
20. 6. 2011, 10:11
super bublaninka
, jen se po ní včera zaprášilo, dnes budu péct zase něco na snídani pro mé 3 chlapáky













nahlásit

ZlatuseE
(upraveno)
18. 6. 2011, 15:07








nahlásit

ochyda
(upraveno)
2. 7. 2009, 19:10









nahlásit

mi-st
(upraveno)
20. 6. 2009, 17:40
Děkuji za skvělý recept. Nejsem zvyklá péct, ale tohle jsme hravě zvládly s mou tříletou dcerou. Ona míchala, já jsem dávala suroviny. Musím říct, že jsem nadšená!!!!! Za poslední týden už ji děláme potřetí. Vhodný recept na bublaninu jsem sice hledala dlouho - váš byl až třetí opsaný - ale jsem za něj hrooozně ráda. Ty ostatní jsem ani nedělala. Musím mrknout i na vaše ostatní recepty, jestli jsou taky tak super. ještě jednou díky....
nahlásit

Visnery
(upraveno)
21. 7. 2008, 16:51
Tak hlasím, že je výborná! Zvolila jsme ji na cestu na dovolenou a byla to super vec, vsichni ji hned sezrali

nahlásit

Verzatilka
(upraveno)
29. 7. 2008, 16:57
@Visnery
Jéé tak to jsem moc ráda, že chutnla. Teď ji jdu akorát péct s ostružinama a jablíčkem myslím, že bude taky hned fuč .....

nahlásit

kik
(upraveno)
15. 7. 2008, 17:41
už je v troubě



nahlásit

Visnery
(upraveno)
10. 7. 2008, 8:09
Tak jdu ji vyzkouset

nahlásit

Verzatilka
(upraveno)
11. 7. 2008, 16:20
@Visnery
Dejte vědět, zda Vám chutnala , u nás je hned pryč

nahlásit

pentilka
(upraveno)
3. 7. 2008, 17:51
Hmmmmm to vypadá dobře
, že bych se vybičovala a upekla buchtičku
, určitě vyzkouším Díky za super receptík























nahlásit

Verzatilka
(upraveno)
11. 7. 2008, 16:20
@pentilka
Tak až bude buchtička upečená, doufám, že nás pozveš na ochutnávku
))



nahlásit
rampy
(upraveno)
2. 7. 2008, 20:48
Dobrý večer,nemá tam být 3/4 hnku oleje a ne znovu mléka?????Já tohle těsto dělám i na rychlý dort,dá se z něj cokoliv,je fakt dobré...........a s borůvkami...........mňam,mňam

nahlásit

Verzatilka
(upraveno)
3. 7. 2008, 7:56
@rampy
nojasně že tam má být olej
, asi to horko mi nějak zatemnilo mozek
Moc děkuji za upozornění






nahlásit

pinquin
(upraveno)
2. 7. 2008, 20:47
Vypadá suprově a lehký recept, jen tam je 2x uvedené mléko a žádný tuk??? Nemá být ten 3/4 hrnek oleje??? Jen dotaz...Dík
nahlásit

Verzatilka
(upraveno)
3. 7. 2008, 7:59
@pinquin
Jitu to víte, že má má tam být hrnek mléka a 3/4 hrnku oleje...
To těsto je teda fakt úžasný a dá se fakt použít na cokoliv. Já dělám ii suoer letní buchtu s ovocem. Upeču tenhle korpus, navrch dám ovoce.. větčinou dělám broskve a jahody.. Kompotované broskve a ta šťáva z broskví se uvaří s pudinkem, nastaví se ještě do požadovaného poměru buď vodou nebo vodou se šťávou na pití a tím se to zaleje. Kdo nemám rád klasické želé, tak tohle je úplná fantazie.


nahlásit
rampy
(upraveno)
2. 7. 2008, 20:49
@pinquin
koukám stejná zkušenost.........






nahlásit

pinquin
(upraveno)
2. 7. 2008, 20:51
@rampy
jo jo
, je to jediné těsto, které si pamatuji z hlavy


nahlásit