(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Prošívaná deka
Potřebné ingredience
pol. mouka, práškový cukr(moučka), mléko, olej, 4 vejce, 2 polévkové lžíce kakaa, 2 vanilk. cukry, 1 kypř. do peč., 2 kostky tvaroku (500g), 1 vanilk. puding(prášek).
Postup přípravy
Nachystáme si dvě misky.
1.miska: 2 hrnky pol. mouky, 0,5 hrnku práškového cukru, 1 hrnek mléka, 0,5 hrnku oleje, 2 vejce, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 vanilk. cukr a 1 kypř. do peč.
Prvně bych dala do misky vše co je sypké - mouku, cukr, kakao, vanilk. cukr a kypř do peč. Pak k tomu přidala, olej, mléko a vejce.
2.miska: 2 kostky tvarohu, 2 vejce, 1 vanilk. puding-prášek, 1 vanilk. cukr, 2-3 lžíce cukru moučka a mléko tolik, aby se to dalo "nalít": Ale zase né úplně jako voda. Řidší těsto.
Každou misku smícháme zvlášť, tak jak je uvedeno.
Na vymazaný a kokosem vysypaný plech nalijeme prvně hnědé těsto - misku č.1 a po té jako by jste dělali mřížky - miska č.2 - bílé těsto. Nebo nemusíte dělat mřížky a udělejte si jen pruhy.
Pečeme cca 25 min. v předehřáté el. troubě na 180 stupňů.
Hnědé těsto výjde nahoru díky kypř. do peč. a bílé zůstane dole.
Pokusím se co nejdříve dodat fotografii. Omlouvám se, dlouho jsem nepekla.
1.miska: 2 hrnky pol. mouky, 0,5 hrnku práškového cukru, 1 hrnek mléka, 0,5 hrnku oleje, 2 vejce, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 vanilk. cukr a 1 kypř. do peč.
Prvně bych dala do misky vše co je sypké - mouku, cukr, kakao, vanilk. cukr a kypř do peč. Pak k tomu přidala, olej, mléko a vejce.
2.miska: 2 kostky tvarohu, 2 vejce, 1 vanilk. puding-prášek, 1 vanilk. cukr, 2-3 lžíce cukru moučka a mléko tolik, aby se to dalo "nalít": Ale zase né úplně jako voda. Řidší těsto.
Každou misku smícháme zvlášť, tak jak je uvedeno.
Na vymazaný a kokosem vysypaný plech nalijeme prvně hnědé těsto - misku č.1 a po té jako by jste dělali mřížky - miska č.2 - bílé těsto. Nebo nemusíte dělat mřížky a udělejte si jen pruhy.
Pečeme cca 25 min. v předehřáté el. troubě na 180 stupňů.
Hnědé těsto výjde nahoru díky kypř. do peč. a bílé zůstane dole.
Pokusím se co nejdříve dodat fotografii. Omlouvám se, dlouho jsem nepekla.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé