(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Kuřecí stehna na houbách a cibuli

Potřebné ingredience
Potřebujeme:
-kuřecí stehna
- oblíbené koření na stehýnka
-cibuli
-houby
-kmín
brambory
Postup přípravy
Opravdu jednoduchý a přitom výborný recept s použitím minima surovin vás určitě překvapí super chutí
Minimum použitého nádobí i času na přípravu!
Vyzkoušejte a uvidíte!
Dobrou chuť!
-Stehýnka okořeníme, (já kořenila kořením na kuře) vložíme do máslem vymazaného pekáčku - na ně dáme na větší kousky nakrájenou cibuli - čím více tím lépe - řekla bych tak tři velké cibule,dle množství stehýnek,obecně lze říct,tak jednu na jedno stehno
- k cibuli přidáme houby - nejlepší jsou čerstvé houby - např.hřibovité, které předem vysmažíme na troše oleje(másla,sádla)
-a celé pokmínujeme
-a je hotovo!!!
Nyní přiklopíme víkem a dáme na cca 1 hodinu péct,cca na 240 stupňů(každý dle své trouby)
- cibule by měla pustit štávu a proto by nemělo být nutné podlévat vodou - pokud vidíte,že se šťáva nedělá,trochu podlijeme vodou,eventuelně můžeme i pro lepší chuť přidat kosíček másla nahoru....
Cca 15 minut před koncem pečení vyndáme stehýnka nahoru na směs,aby se udělala i kůrčička a už nepřykrýváme víkem(alobalem)
PŘÍLOHA:
Po upečení stehýnka vyndáme,trochu šťávy si dáme bokem na polití stehýnek, jinak přidáme směs hub a cibulky do uvařených brambor a maličko rozšťoucháme a můžeme podávat
-takto lze přidat i do těstovin,ale my máme rádi takto, protože se brambory dají rozmačkat se šTávičkou - mňam!
Minimum použitého nádobí i času na přípravu!
Vyzkoušejte a uvidíte!
Dobrou chuť!
-Stehýnka okořeníme, (já kořenila kořením na kuře) vložíme do máslem vymazaného pekáčku - na ně dáme na větší kousky nakrájenou cibuli - čím více tím lépe - řekla bych tak tři velké cibule,dle množství stehýnek,obecně lze říct,tak jednu na jedno stehno
- k cibuli přidáme houby - nejlepší jsou čerstvé houby - např.hřibovité, které předem vysmažíme na troše oleje(másla,sádla)
-a celé pokmínujeme
-a je hotovo!!!
Nyní přiklopíme víkem a dáme na cca 1 hodinu péct,cca na 240 stupňů(každý dle své trouby)
- cibule by měla pustit štávu a proto by nemělo být nutné podlévat vodou - pokud vidíte,že se šťáva nedělá,trochu podlijeme vodou,eventuelně můžeme i pro lepší chuť přidat kosíček másla nahoru....
Cca 15 minut před koncem pečení vyndáme stehýnka nahoru na směs,aby se udělala i kůrčička a už nepřykrýváme víkem(alobalem)
PŘÍLOHA:
Po upečení stehýnka vyndáme,trochu šťávy si dáme bokem na polití stehýnek, jinak přidáme směs hub a cibulky do uvařených brambor a maličko rozšťoucháme a můžeme podávat
-takto lze přidat i do těstovin,ale my máme rádi takto, protože se brambory dají rozmačkat se šTávičkou - mňam!

Takto vypadají stehýnka po vyndání z trouby...........
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ivuli 2
(upraveno)
15. 4. 2012, 22:25
Tak dneska jsme to měli na oběd a olizovali jsme se až za ušima!!!! Výborné!! Děkujeme!
nahlásit

marcelka1976
(upraveno)
13. 4. 2012, 7:05
Kuře je moc dobré
.V čera jsme měli k obědu.Přílohu chtěl manžel knedlík a výborné.








nahlásit

chvojcata
(upraveno)
13. 8. 2011, 14:38
Veru, před chvíli jsme dojedli a
Ještě jsem na stehýnka dala plátky špíčku a nemělo to chybu
Super, díky
Lucka










nahlásit
brčule123
(upraveno)
7. 5. 2011, 19:29
Zkusíme

nahlásit

marcelkasimonka
(upraveno)
7. 5. 2011, 12:40
Tak jsem vyzkoušela Váš recept
a už voní z trouby
už se těším až ochutnám










nahlásit

lulubur
(upraveno)
28. 11. 2009, 12:35
Výborný recept
Brambory s houbami a cibulí jsou vynikající
Díky za tip.


nahlásit
annas
(upraveno)
4. 10. 2009, 10:02
Kuře je výborné. Zkoušela jsem recept již dávno, byl totiž uveden v Babicových dobrotách jpůod názvem Kuře po abertamsku.
nahlásit

Boňule
(upraveno)
7. 5. 2011, 19:34
@annas
Taky jsem zkoušela Babicovu verzi s těstovinami, s bramborami mne to ale nenapadlo, to musí být snad ještě lepší, zkusím!! Díky za tip!


nahlásit