Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Bábovka KEFÍROVKA

0.0
Bábovka KEFÍROVKA

Potřebné ingredience

350 g polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 2 lžičky jedlé sody, 500 ml kefíru, 100 ml oleje, 2 lžíce kakaa

Postup přípravy

Mouku promícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, čpetkou soli a jedlou sodou. Do misky dáme kefír, olej a přidáme sypkou směs. Vařečkou promícháme do hladka. Asi třetinu těsta dáme stranou a do ní zamícháme kakao. Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na dno nalilejeme trochu tmavého těsta, potom světlé těsto a na konec zbytek tmavého těsta. Těsto v bábovce můžeme ještě „projet“ spirálovitě vidličkou, (bábovka potom bude mít zajímavější barevný vzorek). Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 160°C a trpělivě pečeme asi 50 minut. Potom zkontrolujeme, pokud se trochu odděluje od krajů, ověříme si, zda je upečená, ještě vpíchnutím špejle. Hotovou bábovku vyjmeme z trouby, ale necháme ještě chvíli ve formě zchladnout. Teprve, když je vlažná, tak ji vyklopíme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

medvidekrob 25. 1. 2014, 20:26
Dnes jsem upekla, uz neni (Y) (Y) (Y),diky za recept.
itivetka 4. 11. 2009, 22:02
zítra na ní jdu a napíši (L) (noc)iv
Ilonáček 5. 10. 2009, 12:56
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie