Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bábovka ze šlehačky

0.0
Bábovka ze šlehačky

Potřebné ingredience

3. žloutky, 15dkg pískového cukru,
2dl smetany ke šlehání, 25dkg polohrubé mouky,
1/2 prášku do pečiva,
3-4 bílky tuk a mouka na vymazání formy.

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny a vmícháme polovinu tekuté šlehačky.
Do mouky prosejeme prášek do pečiva a střídavě se zbylou šlehačkou
vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej
vmícháme do těsta. Kdo má rád mramorovou může trochu těsta
odebrat obarvit kakaem a pak střídavě nalít do bábovkové formy
vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou nebo strouhankou. Pečeme na 180°C asi 45 min.
Je moc dobrá a vydrží dlouho vláčná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 9. 10. 2009, 19:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie