(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Bábovka ze šlehačky

Potřebné ingredience
3. žloutky, 15dkg pískového cukru,
2dl smetany ke šlehání, 25dkg polohrubé mouky,
1/2 prášku do pečiva,
3-4 bílky tuk a mouka na vymazání formy.
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do pěny a vmícháme polovinu tekuté šlehačky.
Do mouky prosejeme prášek do pečiva a střídavě se zbylou šlehačkou
vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej
vmícháme do těsta. Kdo má rád mramorovou může trochu těsta
odebrat obarvit kakaem a pak střídavě nalít do bábovkové formy
vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou nebo strouhankou. Pečeme na 180°C asi 45 min.
Je moc dobrá a vydrží dlouho vláčná.
Do mouky prosejeme prášek do pečiva a střídavě se zbylou šlehačkou
vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej
vmícháme do těsta. Kdo má rád mramorovou může trochu těsta
odebrat obarvit kakaem a pak střídavě nalít do bábovkové formy
vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou nebo strouhankou. Pečeme na 180°C asi 45 min.
Je moc dobrá a vydrží dlouho vláčná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
9. 10. 2009, 19:58





nahlásit