Tiramisu
Potřebné ingredience
1 velký hluboký plech vyložená pečícím papírem
4x vejce (celé)
300g krupice
750g Mascarpone (3 ks)
1 dcl Amareta (koupila jsem ho v Kauflandu za 109,- Kč, Stock vyrábí českou napodobeninu)
0,5l šlehačky ke šlehání (2 kelímky)
2 x balení stužovače šlehačky
600g cukrářských piškot
0,5l silné kávy
kakao (prášek na posypání)
Postup přípravy
Uvaříme si 500 ml silné kávy a dáme ji vychladnout. Po vychladnutí do ní vlejeme 1/2 dávky Amareta.
Smícháme šlehačku se ztužovačem a vyšleháme do tuha.
Do hluboké misky si dáme 4 celá vejce + cukr a ušleháme do tuha. Vmícháme Mascarpone + zbytek Amareta a znovu vyšlháme. Vmícháme šlehačku a ručně promícháme.
Kávu si vylijeme do hlubokého talíře, aby se nám piškoty dobře namáčely. Musíte být rychlé, neboť piškoty rychle sají.
Děláme do pekáče vrstvy: piškoty, krém, piškoty , krém - zaprášíme přes sítko vrstvou kakaa a dáme vychladit.
Vyndat první kus je náročné. Správné Tiramisu se plácne na talíř a nemá tvar kostky, neboť tento tvar je těžko udržitelný.
Smícháme šlehačku se ztužovačem a vyšleháme do tuha.
Do hluboké misky si dáme 4 celá vejce + cukr a ušleháme do tuha. Vmícháme Mascarpone + zbytek Amareta a znovu vyšlháme. Vmícháme šlehačku a ručně promícháme.
Kávu si vylijeme do hlubokého talíře, aby se nám piškoty dobře namáčely. Musíte být rychlé, neboť piškoty rychle sají.
Děláme do pekáče vrstvy: piškoty, krém, piškoty , krém - zaprášíme přes sítko vrstvou kakaa a dáme vychladit.
Vyndat první kus je náročné. Správné Tiramisu se plácne na talíř a nemá tvar kostky, neboť tento tvar je těžko udržitelný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Mirísek
(upraveno)
10. 5. 2010, 12:55
Tak jsem zkoušela váš recept, jedno mascarpone jsem nahradila riccotou a i tak bylo výýborné, příště zkusím v rámci ušetření kalorií dvě riccoty. Díky za recept


nahlásit