Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Dort pro Filípka

0.0
Dort pro Filípka

Potřebné ingredience

Mno....asi jak je kdo zvyklý...a pak už jen hóóódně fantazie ;-)

Postup přípravy

KORPUS: na 1 vejce asi 40 g PL mouky a cukru krupice. Cela vejce ušlehám s cukrem a pak přidám 1 lžíci vařicí vody na 2 vejce (baj voko). Když těsto pod metlami drží tvar opatrně vmíchám mouku...No a pak už jen do formy a šup! do trouby :-) ...

MARCIPÁN: buď ze sušeného mléka a moučkového cukru ve stejném poměru; 1 či 2 lžíce oleje; trocha medu; trocha vody; pár kapek mandlové trestě (když jí nemám klidně vynechám, marcipán je dobry i tak)...

MARCIPÁN II. : sušené mléko; Salko; troška oleje; pár kapek tresti a troška vody. Na zahuštění používám moučkový cukr či Gustin (ten i k zahuštění krémů apod.).

Tento marcipán ze Salka používám ráda, protože je pružnější a tvárnější.

Při použití 1 plechovky Salka a 400g sušeného mléka s 1 lžičkou oleje atd., potáhnete korpus o průměru 25 cm a vystačí Vám bohatě i na zdobení. A to ve velké míře! ;-)


KRÉM: U nás doma neholdujeme máslovým krémům a tak dělám nejčastěji krémy tvarohové.
Na 2 měkké tvarohy dám 200 g másla, 100 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 1-2 lžíce citron. šťávy (i trochu strouhané kůry), podle chuti rum a na zahuštění, je-li potřeba, používám Gustin.

...opravdu zaujal :-) ...

...největší radost byla však z autíček....které ovšem byli kupované. Synátor není na sladké a tak by marcipánová tolik nepotěšila.... :-)

Cukrové lepidlo...no to je věc! :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

skotka 26. 7. 2007, 9:00
Opravdu super (Y) (Y) (clamp) klucina musel koukat, tohle dat memu synovi tak zajeci jeeeeeeeeee mnammmm a zacne mlaskat ;-) tak dekuji za inspiraci uz asi vim jaky dort udelam k jeho narozeninam... (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
usmev 26. 7. 2007, 7:30
super (clamp) (clamp) (Z) byl jistě nadšený (Y) (Y) (Y)
wWendy 26. 7. 2007, 0:08
téééééééda :-) opravdu klášnýýý .... se v tom musíte vyznat te umělkyně :-P moc moc chezkýýýý (clamp) (Y) a klučíkovi s enedivím že se do toho s chutí pustil :-D
bubík4 25. 7. 2007, 23:26
NÁŠ MALEJ BY MĚL RADOST ZE SEMAFORU A Z AUTÍČEK, TAKY NEJÍ NIC SLADKÝHO, ALE OPRAVDU JSTE MOC ŠIKOVNÁ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie