(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Dort pro Filípka

Potřebné ingredience
Mno....asi jak je kdo zvyklý...a pak už jen hóóódně fantazie ;-)
Postup přípravy
KORPUS: na 1 vejce asi 40 g PL mouky a cukru krupice. Cela vejce ušlehám s cukrem a pak přidám 1 lžíci vařicí vody na 2 vejce (baj voko). Když těsto pod metlami drží tvar opatrně vmíchám mouku...No a pak už jen do formy a šup! do trouby :-) ...
MARCIPÁN: buď ze sušeného mléka a moučkového cukru ve stejném poměru; 1 či 2 lžíce oleje; trocha medu; trocha vody; pár kapek mandlové trestě (když jí nemám klidně vynechám, marcipán je dobry i tak)...
MARCIPÁN II. : sušené mléko; Salko; troška oleje; pár kapek tresti a troška vody. Na zahuštění používám moučkový cukr či Gustin (ten i k zahuštění krémů apod.).
Tento marcipán ze Salka používám ráda, protože je pružnější a tvárnější.
Při použití 1 plechovky Salka a 400g sušeného mléka s 1 lžičkou oleje atd., potáhnete korpus o průměru 25 cm a vystačí Vám bohatě i na zdobení. A to ve velké míře! ;-)
KRÉM: U nás doma neholdujeme máslovým krémům a tak dělám nejčastěji krémy tvarohové.
Na 2 měkké tvarohy dám 200 g másla, 100 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 1-2 lžíce citron. šťávy (i trochu strouhané kůry), podle chuti rum a na zahuštění, je-li potřeba, používám Gustin.
MARCIPÁN: buď ze sušeného mléka a moučkového cukru ve stejném poměru; 1 či 2 lžíce oleje; trocha medu; trocha vody; pár kapek mandlové trestě (když jí nemám klidně vynechám, marcipán je dobry i tak)...
MARCIPÁN II. : sušené mléko; Salko; troška oleje; pár kapek tresti a troška vody. Na zahuštění používám moučkový cukr či Gustin (ten i k zahuštění krémů apod.).
Tento marcipán ze Salka používám ráda, protože je pružnější a tvárnější.
Při použití 1 plechovky Salka a 400g sušeného mléka s 1 lžičkou oleje atd., potáhnete korpus o průměru 25 cm a vystačí Vám bohatě i na zdobení. A to ve velké míře! ;-)
KRÉM: U nás doma neholdujeme máslovým krémům a tak dělám nejčastěji krémy tvarohové.
Na 2 měkké tvarohy dám 200 g másla, 100 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 1-2 lžíce citron. šťávy (i trochu strouhané kůry), podle chuti rum a na zahuštění, je-li potřeba, používám Gustin.

...opravdu zaujal :-) ...

...největší radost byla však z autíček....které ovšem byli kupované. Synátor není na sladké a tak by marcipánová tolik nepotěšila.... :-)

Cukrové lepidlo...no to je věc! :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

skotka
(upraveno)
26. 7. 2007, 9:00
Opravdu super
klucina musel koukat, tohle dat memu synovi tak zajeci jeeeeeeeeee mnammmm a zacne mlaskat
tak dekuji za inspiraci uz asi vim jaky dort udelam k jeho narozeninam...









nahlásit

usmev
(upraveno)
26. 7. 2007, 7:30
super
byl jistě nadšený






nahlásit
wWendy
(upraveno)
26. 7. 2007, 0:08
téééééééda
opravdu klášnýýý .... se v tom musíte vyznat te umělkyně
moc moc chezkýýýý
a klučíkovi s enedivím že se do toho s chutí pustil





nahlásit

bubík4
(upraveno)
25. 7. 2007, 23:26
NÁŠ MALEJ BY MĚL RADOST ZE SEMAFORU A Z AUTÍČEK, TAKY NEJÍ NIC SLADKÝHO, ALE OPRAVDU JSTE MOC ŠIKOVNÁ





nahlásit