(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
buchty spařené mlékem
Potřebné ingredience
20 g droždí, 50 g cukru kr., cca 1/3 l mléka, půl kg hl. mouky,sůl, van.cukr, 1 vejce, 50 g másla a tuk na promaštění (máslo) na spaření buchet již upečených : cca 3/4 l mléka, cukr se skořicí,, 60 g másla, mák či skořicový cukr.
Postup přípravy
Zadělám klasicky kynuté těsto a nechám v teple vykynout, lžící ukrojuji menší kousky a tvořím malé buchtičky. Skládám do pekáče a mezi sebou je promašťuji mašlovačkou a nakonec pomažu i nahoře. Na jeden klasický hluboký pekáč se vejde 8 krát 5 buchet. nechám ještě na pekáči chvíli kynout a pak peču při 230°C do zlatova.
Po upečení je vychladlé oddělím od sebe a po jedné buchtě máčím v horkém mléce s rozpuštěným máslem a obaluji v cukru se skořicí. (nebo mákem s cukrem)
Sestra má od tchýně podobný recept a buchty namáčí do mléka s medem a obaluje mletými vlašskými ořechy. je to vynikající !!!
Vyzkoušejte. Přeji dobrou chuť.
Po upečení je vychladlé oddělím od sebe a po jedné buchtě máčím v horkém mléce s rozpuštěným máslem a obaluji v cukru se skořicí. (nebo mákem s cukrem)
Sestra má od tchýně podobný recept a buchty namáčí do mléka s medem a obaluje mletými vlašskými ořechy. je to vynikající !!!
Vyzkoušejte. Přeji dobrou chuť.
výsledek je vynikající
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Handulka0
(upraveno)
14. 1. 2010, 18:27
Jedla jsem u kamarádky,dělá je s mákem a s medem a je to moc dobré
buxus
(upraveno)
15. 1. 2010, 20:49
@Handulka0
Opravdu jsou lahodné, to jdou pryč i předsevzetí o omezení sladkého v jídelníčku
Ilonáček
(upraveno)
14. 1. 2010, 16:02