(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Děrovaná buchta -MOOOC DEKUJI HELLE

Potřebné ingredience
Suroviny: 200 g cukru písek, 2 vejce, 4 dl mléka, 1 cukr vanilka, 10 lžic oleje, 1 prášek do pečiva, 500 g polohrubé mouky,(můžeme přidat ořechy, mandle, rozinky, ale pak snížíme o toto množství mouku) Krém: 1 máslo (Hera), 100 g cukr moučka, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka, 1 ledové kaštany (nebo 50 g čokolády na vaření)
Postup přípravy
Postup:
Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní a vařečkou zamícháme. Nalejeme do hlubšího pekáče vyloženého pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 160 °C do růžova - asi 25 min. Necháme vychladnout. Na krém umícháme máslo s cukrem a kakaem a přidáme v mléce rozpuštěnou teplou čokoládu. Šleháme, až vznikne řídký krém. Pak obráceným koncem vařečky naděláme hustě díry do vychladlé buchty (nemusí být studená) a krém pomalu a pečlivě zatíráme po povrchu do vzniklých děr. Nakonec můžeme posypat ořechy nebo mandlemi a dáme vychladit.
Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní a vařečkou zamícháme. Nalejeme do hlubšího pekáče vyloženého pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 160 °C do růžova - asi 25 min. Necháme vychladnout. Na krém umícháme máslo s cukrem a kakaem a přidáme v mléce rozpuštěnou teplou čokoládu. Šleháme, až vznikne řídký krém. Pak obráceným koncem vařečky naděláme hustě díry do vychladlé buchty (nemusí být studená) a krém pomalu a pečlivě zatíráme po povrchu do vzniklých děr. Nakonec můžeme posypat ořechy nebo mandlemi a dáme vychladit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
20. 2. 2010, 21:10







nahlásit