Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Kuřecí řízečky obalované v brambůrkách

0.0
Kuřecí řízečky obalované v brambůrkách

Potřebné ingredience

prsíčka(už jsem dělala i s vepřové kotletky), velký bíly jogurt hustý,grilovací koření, velké slaninové nebo paprikové chipsy(nejlepší jsou bohemia moravská slanina) nebo dvoje malé

Postup přípravy

Dostala jsem recept od kamáráda, zkoušela jsem ho tady hledat a nenašla. Můžu říct, že je u nás velmi oblíbený.
Kuřecí řízky nakrájet na plátky, okořenit grilovacím kořením namazat a promazat jogurtem a vložit do misky a nechat přes noc.
Pak vemu zavřený pytlík s brambůrkama a mačkám a drtím až je z toho drobení, jeden po druhém obaluju v chipsách. Důležité je pak dát na pečící papír a dát do trouby, Tak na 180 stupňů asi 45 min. Velká lahoda, žádný tuk.
Příloha brambor, kaše, hranolky nebo jen zeleninový salát.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 11. 10. 2013, 11:50
(clamp)
9999 11. 10. 2013, 11:25
(pes)
Jary9 21. 4. 2010, 20:12
TROCHU NETRADIČNÍ KUŘE, od pí. Věry Frajerové V kloubu rozpůlená kuřecí stehýnka osolíme a omočíme v rozšlehaném vajíčku rozmíchaném s 2 lžičkami směsi koření „Barbecue“. Jednotlivé porce kuřete obalíme v brambůrkách, které jsme najemno rozdrtili a smíchali se strouhaným sýrem (eidamem). Obal dáme ve vyšší vrstvě (protože potom zjistíme, že je moc dobrý) a pěkně přitiskneme. Obalené porce vložíme na suchý pekáč a dáme péci do trouby (200 °C) asi na 45 – 50 minut. Je to překvapující, ale obal se nerozteče, naopak udělá báječnou kůrčičku a udrží šťávu uvnitř masa. Takto dělám kuře já, a recept je z receptů v Koření od Antonína. Podáváme s hranolky, brambory, nebo jen tak (zapíjíme bílým vínem)
ivahouba 19. 4. 2010, 23:01
Bezva recept , temer bez prace a skvele, ze se da pripravit maso dopredu. Pridala jsem do jogurtu cesnek a mela nalozene kruti rizky v lednici 2 dny. Idealni pro pripravu vice rizku - vsechny se upecou v troube najednou. Jsou stavnate, velmi chutne. Tzatziky k tomu a je vyborna vecere bez stani u sporaku. I u nas budou velmi oblibene (Y) (clamp) (Y) (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie