(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Mramorová bábovka tak trochu jinak - vynikající

Potřebné ingredience
Polohrubá mouka - 2hrnky, cukr - 1hrnek, 1vanikový cukr, 1prdopeč, mléko - 1hrnek, olej - 1/2hrnku, 3vajíčka, nugeta, marmeláda.
Postup přípravy
Recept na mramorovou bábovku mám od: pavlína z. (Bilčuska) ID 142051, jen jsem pozměnila.
Smíchám mouku, cukr, prdopeč a vanilkový cukr, promíchám, a přidám mléko, olej a vajíčka. Nejlíp se mi míchá ručním šlehačem na vajíčka, těsto je tekuté. Potom rozdělím na dva díly - já si dám do stejných talířů abych poznala přesně polovinu, a jednu smíchám s kakaem, dávám tak 3lžíce, máme rádi tmavé. Je potřeba aby světlé i tmavé těsto mělo stejné množství, až se bude promazávat, aby bylo stejně velké.
Potom vyleju nejdřív první várku, a pak druhou do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Peču na 160° 50minut.
Až vystydne, tak nakrájím našikmo na cca 1cm tlusté proužky. Prokládám nastřídačku tmavý a světlý, a vždy tmavý namažu marmeládou, já dělám višňovou, a na světlý kousek dám nugetu.
Musí se to lepit našikmo, aby až se nakrájelo, mělo krásnou mozaiku.
U nás je vždy hned pryč, může se promazat i krémem, nebo jen marmeládou.
Může se hned jíst, těsto je krásně vláčné.
Smíchám mouku, cukr, prdopeč a vanilkový cukr, promíchám, a přidám mléko, olej a vajíčka. Nejlíp se mi míchá ručním šlehačem na vajíčka, těsto je tekuté. Potom rozdělím na dva díly - já si dám do stejných talířů abych poznala přesně polovinu, a jednu smíchám s kakaem, dávám tak 3lžíce, máme rádi tmavé. Je potřeba aby světlé i tmavé těsto mělo stejné množství, až se bude promazávat, aby bylo stejně velké.
Potom vyleju nejdřív první várku, a pak druhou do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Peču na 160° 50minut.
Až vystydne, tak nakrájím našikmo na cca 1cm tlusté proužky. Prokládám nastřídačku tmavý a světlý, a vždy tmavý namažu marmeládou, já dělám višňovou, a na světlý kousek dám nugetu.
Musí se to lepit našikmo, aby až se nakrájelo, mělo krásnou mozaiku.
U nás je vždy hned pryč, může se promazat i krémem, nebo jen marmeládou.
Může se hned jíst, těsto je krásně vláčné.

Všechny suroviny připravené k promíchání

Vymazaná a vysypaná forma

Rozdělené těsto

Upečené, necháme vystydnout

A postupně promažeme, na střídačku nugeta marmeláda

Takto vypadá když se celé spojí

A takle už to vypadá na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ocicko
(upraveno)
28. 11. 2010, 13:35
babovka vypada uzasne
- ja byla lenoch tak jsem ji dala do dortove formy (smichala na mramorovou) a jen prorizla a namazala marmeladou... uz se tesime





nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
18. 8. 2010, 14:46
to vypadá dobře


nahlásit
Vlr.Buckova
(upraveno)
18. 8. 2010, 10:30
Mám dotaz, ty formy jsou tedy 2 že?
nahlásit
BuginkaR
(upraveno)
3. 9. 2010, 20:13
@Vlr.Buckova
Nene Valčo, mám jen jednu, nejdřív jsem upekla světlou, hned vyklopila, jde to v pohodě, a nalila hnědou část, a dala péct

nahlásit
Vlr.Buckova
(upraveno)
11. 9. 2010, 14:24
@BuginkaR
Jéjej bojím bojím ale nedá mě to a zkusím.


nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
17. 8. 2010, 19:17
To se mně líbí




nahlásit

darinka30
(upraveno)
17. 8. 2010, 18:16





nahlásit

backa
(upraveno)
17. 8. 2010, 17:22





nahlásit