Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
KUSKUS s mletým masem a zeleninou +postup

KUSKUS s mletým masem a zeleninou +postup

Potřebné ingredience

POprvé jsem zkoušela kus-kus a musím říct že jsme si moc pošmákli a hlavně příprava je velice rychlá a jednoduchá. MASOVÁ SMĚS : 500-600 gr.mletého masa,1 cibule,2 stroužky česneku,1 lžíce :drceného kmínu,sladké mleté papriky,soli,špetka pepře,4 lžíce oleje,1 červená kapie (já měla obrovskou-tak jsem dala jen 1/2),pořádná hrst mraženého hrášku,horká voda na podlití masa. KUSKUS : 500gr kuskusu,lžíce polévkového koření,850 ml vroucí vody. Na oblohu zelenina,č.řepa,str.sýr.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli,přidáme nastrouhaný česnek a orestujeme.přidáme maso a koření.Hojně podléváme horkou vodou a dusíme doměkka.před koncem dušení přidáme nakrájenou kapii a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ŠKOLNÍ RIZOTO

ŠKOLNÍ RIZOTO

Potřebné ingredience

500gr mletého masa,4 varné sáčky rýže parbolaid (celkem 500gr),1 malá konzerva steril.hrášku,1 cibule,1 lžíce mletého kmínu,1 lžíce mleté sladké papriky,1 lžíce soli,4 lžíce oleje,voda na podlévání. Na ozdobení : strouhaný sýr,zelenina,červená řepa.

Postup přípravy

Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme mleté maso a koření.Orestujeme,podlejeme vodou a dusíme doměka.Maso musí být pěkně šťavnáté,ne dosucha vypražené.

Zobrazit více...

Kategorie