Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Rozpeky - nejen k houbové omáčce

Rozpeky - nejen k houbové omáčce

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky, balíček sušených kvasnic, lžička soli, 1/2 lžičky cukru, vlažná voda 2 až 3 dcl vody, 1 malé vejce a 1 žloutek na potření.

Postup přípravy

Do DP naliji vodu, přidán lžičku soli, 1 vejce, dál nasypu mouku, na mouku kvasnice a 1/2 lžičky cukru. Program: těsto. Vodu liji studenou, mám DP z Lidlu, která má v programu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kynuté placky s kysaným zelím a anglickou slaninou

Kynuté placky s kysaným zelím a anglickou slaninou

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky, 1/2 kg kysaného zelí, 20 dkg anglické slaniny, 1 sáček sušených kvasnic, 1 a 1/2 zarovnané lžičky soli, 1 lžíce cukru, 3 dcl vlahého mléka, 1 vejce,10 dkg rozpuštěného vlahého sádla, pepř.

Postup přípravy

Těsto přípravíme klasicky nebo v pekárně, necháme kynout asi 3/4 hodiny, potom přidáme vymačkané a nakrájené zelí a anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a necháme ještě…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Báč - bramborová buchta - nejlepší příloha k bramboračce

Báč - bramborová buchta - nejlepší příloha k…

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky, 2 celá vejce, 5 - 6 středně velkých syrových, najemno nastrouhaných brambor, vodu z nich neslévám, kostička kvasnic, 1/2 lt mléka, 4 lžíce rozpuštěného sádla, majoránka, sůl, celá palička česneku, trochu pepře.

Postup přípravy

Těsto zpracujeme buď klasickým způsobem, nebo v pekárně, použijeme sáček sušených kvasnic místo čerstvých. Peču na 180°C, když začne báč zlátnout, zkusím špejlí, jestli je…

Zobrazit více...

Kategorie