Mazlavé BROWNIES-hrnkový recept
Potřebné ingredience
1 tabulka hořké čokolády, 1 kostka másla, 2 hrnky nejlépe přírodního cukru(stačí polovina), 4 vejce, vanilk. extrakt, 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku holands. kakaa, špekta soli
Postup přípravy
Nejprve rozpustíme máslo a v něm čokoládu. Po zchládnutí vmícháme vejce, extrakt a nakonec suché ingredience. Pečeme na 175´C 20 min, pokud chceme zachovat mazlavý vnitřek, max 30…
Jablečno-ořechovo-čokoládový chlebíček-hrnkový
Potřebné ingredience
4 vejce, 1 hrnek přírodního cukru, 1/2 hrnku oleje, pár kapek vanilk. esence, 50ml mléka, 1 hrnek polohrubé mouky+1/2 prdopeče, 2 nahrubo nastrouhaná jablka, 100g nasekané čokolády, 150g nasekaných lískačů
Postup přípravy
Vše šleháme v přesném pořadí, nakonec vmícháme ořechy, jablka, lískáče. Pečeme na 180´C, kontrolujeme špejlí. Na závěr lze polít čoko polevou.
Čokoládový dortík-hrnkový
Potřebné ingredience
Těsto:1 hrnek hladká mouka, 1 hrnek cukr krupice/moučka, čtvrt hrnku holand.kakaa, 1 lžička sody, 1/2 lžičky prdopeč, 1/4 lžička soli=vše smíchat a přidat:1 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku podmáslí/kefír, 1/2 hrnku horké vody/kávy, pár kapek vanilkové esence. Poleva: 1 a 1/2 tabulky hořké čokolády-rozpustit a po zchládnutí přimíchat 2-3 lžíce zakysané smetany. Kdo chce, může osladit, já nepotřebuju.
Postup přípravy
Ingredience na těsto smícháme, nejdříve suché a pak tekuté přísady. Pečeme na 180´ C a prostředek kontrolujeme špejlí. Záleží na hloubce formy. Po vychlazení potřeme ganache,…
Jablečno-skořicový chlebíček-HRNKOVÝ
Potřebné ingredience
1/3 hrnku třtinový cukr+1ČL ml.skořice=smíchat / 1 a 1/2 hrnku hladké mouky+1 a 3/4 ČL prdopeček=smíchat / 2 vejce + 2/3 hrnku cukr moučka+1 a 1/2 ČL vanilkový extrakt+1/2 hrmku změklého másla/olej=ušlehat /1/2 hrnku mléka(dala jsem kelímek zakysané smetany), 1-2 jablka
Postup přípravy
těsto: vymíchat vejce s cukrem, van. extraktem, přidáme máslo nebo olej(já používám do všech chlebíčků jen olej, je to vláčnější), mléko a mouku s prdopečem. Polovinu těsta dáme…
Dýňový koláč-hrnkový
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky prdopeč, 1 lžička sody, 1 lžička soli, 2 lžičky skořice, 1 lžička perníkového koření, 1/4 lžičky muškát. ořech, 1/4 lžičky ml. zázvoru, 4 vejce, 1 a 1/4 hrnku třtinového cukru, 1 hrnek oleje, dýňové pyré-dala jsem 500g(má být 15oz-uncí) krém: 1/2 másla, 1 šlehačka ke šlehání, 1 žervé 1/2 hrnku pecanů (dala jsem vlašáky)-posekat nahrubo a nasucho opražit
Postup přípravy
Vše smíchat a upéct. Hned po upečení se má koláč propíchat a polít směsí:1 plechovka salka+1/4 šlehačky-tento krok není nutný, já ho příště vynechám. Díky dýni bude koláč vlhký i…
Netradiční švestkový kynutý koláč s mákem
Potřebné ingredience
těsto 400 g hladké mouky, 100 g másla, 150 ml mléka, půl kostky kvasnic (20 g, nebo 2 lžičky instantních), špetka soli, 60 g cukru, 1 vejce, 1 žloutek náplň: maková náplň+ 2 lžičky povidel švestky nakrájené na půlky
Postup přípravy
Připravíme klasické kynuté těsto, které po vykynutí vyválíme na obdelník, ten na délku prořízneme na 3 díly, každý díl pomažeme náplní a svineme do klobásy. Vzniklé 3 klobásy pak…
CLAFOUTIS-kakaový francouzský koláč s třešněmi
Potřebné ingredience
1/2 hrnku cukru, 1/2 hrnku hladké mouky, špetka soli, 3 vejce, 1 a 1/4 hrnku mléka, 1/4 šálku holandského kakaa, vanilk. extrakt, kúra z citrónu třešně
Postup přípravy
Třešně omyjeme a osušíme. Na těsto prošlehám v hluboké míse všechny ingredience, aby vzniklo řídké těsto.
Koláčovou formu vymažu máslem (pokud máte s odklápěcím dnem,…
Podmáslová bábovka s brusinkami, jablky a oříšky…
Potřebné ingredience
2 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1/4 lžičky soli, kypřící prášek= smíchat. / 3/4 kostky másla, 1 a 3/4 hrnku třtinového cukru, 3 vejce, hrnek podmáslí, 2 čajové lžičky vanilk. aroma, 1 hrnek spařených a osušených brusinek, 1 větší oloupané a na kostičky nakrájené jablko, 1 hrnek pokrájených pekanů(lze nahradit jinými ořechy)
Postup přípravy
Šleháme máslo s cukrem 3 min., poté přidat 3 vejce, zašlehat, vanilk. aroma, potom po částech podmáslí střídavě s moukou. Nakonec vmíchat ořechy, jablka a rozinky. Pečeme na 180´C…
Borůvkový dort podle APETITA
Potřebné ingredience
hotový korpus z křehkého či piškotového těsta nebo sušenkový základ/ 600 g mražených malin(borůvek, jahod....) / 3 čerstvá vejce, žloutky a bílky zvlášť / 150 g krupicového cukru / 1 lžíce citronové šťávy / 500 g tvarohu ve vaničce / Želatinový ztužovač za studena od Dr.Oekter / 500 ml smetany ke šlehání / maliny, lístky máty a moučkový cukr na ozdobení
Postup přípravy
Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny, až směs nabude a zesvětlá. Přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Zašlehat borůvky (část nechat nahoru),vyšlehanou želatinu a pak metlou vmíchat…
Citrónový chlebíček s mákem
Potřebné ingredience
cukr krystal 200 gramů/ vejce 3 kusy/ mléko 250 gramů/ olej slunečnicový 250 mililitrů (+ na vymazání formy)/ citron 2 kusy (šťáva a kůra) mouka pšeničná hladká 300 gramů/ mák 2 lžíce (nemletý) kypřící prášek do pečiva 1 bal/ sůl 1 špetka/ sirup: citron 1 kus (šťáva) cukr krystal 50 gramů
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu lehce vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Do mísy od robotu nasypte cukr, sůl a vejce. Šlehejte do hustého krému, trvá to asi 4 minuty.…