Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Potřebné ingredience

2 hrnky hrubé mouky, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 1/4 hrnku cukru, 3/4 hrnku oleje, 2 vejce, 2 hrnky mléka, 1 prdopeč, švestky a drobenka

Postup přípravy

Vypeckujeme švestky, vymažeme pekáč a rozpálíme troubu (každá známe tu svou, jak peče). Všechny přísady smícháme (mléko opatrně přilévat, těsto musí být těkutější, prostě "lité",…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Černý krém na zdobení dortů

Černý krém na zdobení dortů

Potřebné ingredience

Maminky, chtěla bych vás poprosit o radu.

Postup přípravy

Ráda bych dceři vytvořila k prvním narozeninám dort - berušku. Nutně tam potřebuji černý krém na zdobení, ale vůbec netušm, kde a jestli vůbec se černé barvivo prodává. Nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová bábovka

Jogurtová bábovka

Potřebné ingredience

1 bílý jogurt (malý kelímek - 125-150g), 2 kelímky polohrubé mouky, 1 kelímek cukru krupice, 1/2 kelímku mléka, 1/2 kelímku oleje, 3 vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, případně trochu kakaa

Postup přípravy

Rozpálíme troubu, vymažeme a vysypeme formu. Všechny přísady smícháme šlehačem dohromady, vlijeme do formy (případne si 1/3 těsta necháme, přidáme kakao a pak vlijeme na světlou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Potřebné ingredience

Žmolenka = 5dkg hrubé mouky, 4dkg cukru, 4dkg másla (nebo tuku), Těsto = 1 hrnek polohrubé mouky, van cukr, prášek do pečiva, 2 vejce, 2dcl mléka

Postup přípravy

Nejprve uděláme žmolenku, odebereme zhruba ¾ hrnku a zbytek použijeme jako základ těsta. Přidáme všechny ostatní suroviny, vymícháme hladké a tekuté těsto, vlijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pradědův perník

Pradědův perník

Potřebné ingredience

1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do perníku, 1 kávová lžička skořice, 1 lžíce kakaa, mléko
(rozinky, jablka...)

Postup přípravy

Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté (nedělají se hrudky). Mléko přidáváme tak, aby těsto bylo nakonec úplně tekuté a dobře se na plechu rozlilo. …

Zobrazit více...

Kategorie