kynutý jablkový závin
Potřebné ingredience
těsto: 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 250 ml mléka, 42 g droždí, 2 vejce, 150 ml oleje, 12 lžiček cukru náplň: strouhaná jablíčka ,skořicový cukr
Postup přípravy
Do mírně teplého mléka nasypeme cukr, rozdrtíme droždí a necháme vykynout.
Do mísy zatím dáme mouku, posolíme, přidáme vejce, olej a nakonec vykynutý kvásek. Vařečkou…
TVAROHOVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
Tmavé těsto potřebujete: 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 180 g cukru krystal, 3 lžíce kakaa, 2 vejce, 180 ml mléka, 130 ml oleje. Světlé těsto: 500 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 180 g cukru moučka, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 200 ml mléka.
Postup přípravy
Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem…