Dvoubarevná bábovka ze šlehačky - Jednoduchá!
Potřebné ingredience
hrnek čtvrlitrák, 2 hrnky hladké mouky, 1hrnek cukru krystal či krupice, 3 vejce, půlka PRDOPEČ, 1 smetana ke šlehání, 2 až 3 lžíce kakaa, tuk na vymazání a kokos na vysypání
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku a smetanu ke šlehání a prášek do pečiva. Vymažeme a vysypeme si formu a vylijeme 2/3 těsta. Zbytek necháme v míse a přidáme kakao…
Mufiny s nutelou
Potřebné ingredience
1 a 1/2 hrnku hl. mouky 1/2 hrnku cukr krupice 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička citr. kůry => suchá směs 1 vejce 100ml mléka 100ml oleje 2 nastr. jablka => mokrá směs + jako náplň Nutela
Postup přípravy
Smícháme suchou a mokrou směs - ale jen zlehka! ČÍM MÉNĚ SE PROMÍCHÁVÁ TÍM LÉPE.
Dáme do formiček či papírových košíčku - nejprve1 lžíci těsta na to lžičku nutely a zase těsto.…
Švestkový koláč
Potřebné ingredience
250 g tvarohu, 250 g cukru krupice či krystal, 250 g hery, 3 vejce, 300 g hladké mouky, 1 prdop, cca 1 kg švestek DrobenkA: 50 g másla, 50 g cukru moučka, 50 g polohrubé mouky
Postup přípravy
cukr utřeme s vejci, přidáme tvaroh a povolenou heru, nakonec mouku s práškem do pečiva, těsto je tužší takže ho přendáme na větší plech s pečícím papírem poklademe rozpůlenýma…