Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Čvachťáky - Kvašáky

Čvachťáky - Kvašáky

Potřebné ingredience

Na 10 sklenic či kastrol čvachťáků : 1 l octa, 2 l vody, 30 dkg cukru, 6 dkg soli, 20 ks sladidla, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, hořčičné semeno. Nálev se vaří 10 min. od varu - čvachťáky se zalijí horkým nálevem. Na klasické okurky nálev zchladit, zalít okurky s koprem, cibulí...dle chuti, uzavřít a vařit 7 min. od varu :o) Jsou výborné a nezakalují se !!!

Postup přípravy

Tento recept je vhodný i k zavařování klasických okurek. Jen se zalévají vychladnutým nálevem a zavařují se 7 min. od varu.

Čvachťáky : k okurkám přidávám kopr a cibuli

Zobrazit více...

Kategorie